CHP, Hatay’dan start verdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye il- ilçe örgütlerinin katılımıyla Hatay’da düzenlenen CHP Bölge Toplantısında Hatay’daki siyasi hareketliliğe dikkat çekti.

Partilerinin seçim hazırlığını, hedefleri doğrultusunda izlenecek yol haritasını belirleyecek olan toplantıda, iktidarının ilk seçimde değişeceğini ifade eden Salıcı, CHP’nin seçimi kazandıktan sonra tek adam rejimini kaldırıp, güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçecek iradeye sahip olduğunu ifade etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ardından, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’ın da il kongresi için Hatay’da olduğunu, kendilerinin de bölge toplantısı için Hatay’da bulunduklarını belirten Salıcı, pandemi koşullarının gevşetilmesinin ardından siyasetin daha hareketli olacağı bir dönemin açıldığını Hatay’daki hareketlilikle gördüklerini ifade etti.

CHP’nin Türkiye’yi yönetme azminde olduğunu belirten Salıcı, “”Bu toplantılar, hazırlık toplantılarıdır. Ülkeyi yönetecek kadrolar biz de var, bu kadrolar ayni zamanda Türkiye’nin geleceğine hazırlık yapan kadrolar. Hani bazen soruyorlar ya ‘Kiminle yöneteceksiniz? CHP’nin kadroları var diyorsunuz, bize bir anlatın.’ diye. Zannediyorlar ki tuzak soru, yani izah etmekte CHP’liler zorlanacak. Bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, 2019 seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce Beylikdüzü Belediye Başkanıydı. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İstanbul’u gayet güzel yönetiyor. Sayın Mansur Yavaş, Ankara’nın bir ilçesinin belediye başkanıydı, seçildi. Ankara’yı gayet güzel şekilde yönetiyor. Sayın Vahap Seçer, Zeydan Karalar, Muhittin Böcek… İsimlerini arttırabilirim. CHP’li ilçe belediye başkanlarından büyükşehir belediye başkanı oluyor ve çok da güzel oluyor. CHP’li ilçe başkanlarından bakanlar göreceksiniz arkadaşlar. CHP’de bu kadrolar var. Dolayısıyla önümüzdeki dönemi doğru bir şekilde kuracak, kurgulayacak, seçimleri kazandıktan sonra tek adam rejimini kaldırıp güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçecek iradeye sahip. Bu iktidar değişecek. Yeni kurulacak iktidarın Türkiye’yi doğru bir yere götürmesini sağlayacak çalışmaları çok erken bir şekilde tüm örgütümüzle paylaşarak, bu süreci devam ettirmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi hep beraber kazanacağız ve Türkiye’yi bu ağır sorumluluktan ve ağır sorunlardan beraber düze çıkaracağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Pandemi dolayısıyla bölge toplantılarında il sayısını azalttıklarını, sağlık açısından bir sıkıntı yaşanmaması adına yoğunluk oluşturmadıklarını da ifade etti.

Daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve PM üyesi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın yanısıra eski bakanlar Nihat Matkap ve Mehmet Dönen, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye eski ve şu an mevcut milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

Bir cevap yazın