Babacan’dan ‘Ali’ sözü!

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Antakya ve Defne İlçe Kongreleri için geldiği Hatay’da yaptığı konuşmada, Hatay’ın genlerini oluşturan birlik ve beraberliğin, birlikte yaşama iradesinin ve karşılıklı saygı kültürünün yol haritalarını oluşturduğunu söyledi.

‘Antakya’nın evladı, yol arkadaşım’ dediği eski Adalet Bakanı ve şimdiki Deva Partisi Genel Sekreteri Sadullah Ergin ile birlikte ilk kez Hataylılarla buluşan Babacan, iki ilçenin kongresini birarada yapmanın da önemine değindi.

Evvel Temmuz’u kutladı

Binlerce yıllık bir bayramda Hatay’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, herkesin Evvel Temmuz Bayramı’nı kutlayan Babacan, “Kadim topraklardayız. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere kutsallığını korumuş Hatay ilimizdeyiz. Ezan, çan, hazan seslerinin birbirine karıştığı Habibi Neccar şehri,  Gazi Mustafa Kemal’in ‘Şahsi meselem’ dediği, sınırlarımıza katılan son yurt parçası Hatay’dayız. Binlerce yıllık kadim bayram 14 Temmuz’da Evvel Temmuz Bayramı’nda Hatay’da olmaktan çok mutluyum. Bu bayramın tüm insanlığa kardeşlik ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Hatay, çok özel bir şehir

Hatay’daki kadim kültürden aldıkları güçle Türkiye’ye ‘Deva’ olacaklarını söyleyen Babacan, “Hatay gibi çok kültürlü, çok kimlikli, çok inançlı bir şehirde iki kadim ilçenin kongresini yanyana, bir arada yapmak gerçekten çok anlamlı. Hatay’ın genlerini oluşturan bu birliktelik, bu karşılıklı saygı kültürü bizim de yolumuzu çiziyor ve bütün ilimizin ve Türkiye’nin önünü açıyor. Ülkemizdeki tüm sorunların, tüm krizlerin çözümü işte bu birliktelikte yatıyor. Bu bir arada yaşama iradesiyle, bu birliktelikten aldığımız güçle, Hatay’daki bu kadim kültürle biz Türkiye’ye deva olacağız. Ülkede yaşayan tüm kimliklerin zenginliğimiz olduğunu biliyoruz. Bunun bilinciyle yol yürüyoruz” şeklinde konuştu.

Cesur bir Türkiye daveti

Herkesi Hatay’dan yarınların Türkiye’sine davet eden Ali Babacan, “Yaşanmış zulümleri kabul eden, ama hesaplaşma peşinde kavgaya girmeyen, birbirine saygı duyarak umutta birleşen, kimliği, inancı, ideolojisi ne olursa olsun herkesi özgürlük, adalet, fırsat eşitliği ve şeffaflık ilkelerinin etrafında yeni bir birlikteliğe davet ediyorum. Bu davet konuşmaktan korkmayan, fikirlerden korkmayan, farklı kimliklerden korkmayan, birbirinden korkmayan cesur bir Türkiye’nin davetidir. Bizim lugatımızda yorulmak yok. Bizim lugatımızda korkmak yok. Biz bu yola emin adımlarla çıktık. Alnımız açık başımız dik, korkanlar ortada. Sürekli olarak korku pompalayan mevcut hükümete en kısa zamanda sandıkta dersini biz vereceğiz. Özgür ve zengin bir Türkiye’ye hiç kuşkunuz olmasın kavuşacağız. Toplumları bir arada tutan yegane güç adalettir. Bizim rotamızı adalet çiziyor” dedi.

Yoksulluk intiharları başladı!

Mevcut iktidarın Türkiye’nin itibarını, ekonomik gücünü, uluslararası saygınlığını önemli ölçüde yitirdiğini söyleyen Babacan, “Yönetenlerle halk arasına sınır çizilmesini doğru bulmuyoruz. Toplantı ve gösteri yürüyüşlülerine yönelik keyfi uygulamaların da karşısındayız. Bu nedenle hepinizin huzurunda Türkiye’ye söz veriyoruz; milletimizin sahip olduğu tüm hakları tanıyacağız, hiçbir acıya kör, hiçbir feryada sağır olmayacağız. Bizler sadece iç politikada değil tüm dünyada barışın sesi ve çözümün adresi olacağız. Vatandaşlar en önemli sorun olarak işsizlik ve hayat pahalılığını gösteriyorlar. Dertler ortak. Ekonomi can yakıyor, can alıyor, ülkede yoksulluk intiharları başladı. Böyle bir şey önceden bilmezdik. Ev gençleri oluştu. Liseyi üniversiteyi bitirmiş gençler iş bulamıyor, hatta iş aramaktan vazgeçiyor. Bunların sebebi kötü yönetim. Kötü yönetenler bilmiyorlar. Bilmediklerini de bilmiyorlar. Türkiye’de döviz kurları, işsizlik, faiz tarihin en yüksek seviyesinde, rekor seviyesinde. Taraflı cumhurbaşkanı ve akraba bakan el ele verdi. Tek imza yetkisiyle 130 milyon dolarlık döviz rezervini cayır cayır sattılar. Sanayicinin alın teriydi o dövizler..  Ak akça kara gün içindir dedik biriktirdik. Bugünkü parayla tam 46 milyarlık Merkez Bankası’nın yedek akçelerini bir günde müteahhitlere dağıtıp bitirdiler. Pandemi vurduğunda da esnafımız, sanayicimiz, sanatçımız sahipsiz kaldı” dedi.

Suriye meselesinde diplomasi vurgusu

Suriye’deki iç savaştan en çok Hatay’ın etkilendiğine dikkat çeken Ali Babacan, hükümetin Suriye politikasında ısrarlı yanlışını koruduğunu belirterek, “Türkiye barışın tesisinde aktör olmalıydı, gerektiğinde arabuluculuk yapmalıydı. Çünkü barış sağlanmadıkça, komşumuzda kan ve gözyaşı aktıkça etkisini burada hissediyoruz. Komşularımızın iç siyasetine dar bir ideolojik çerçeve ile müdahale etmek Türkiye’ye hiçbir çıkar sağlamaz. T.C.’nin kuruluşundan bu yana temel ilkesi başka ülkelerin iç siyasetine karışmamak, iç meselelerine taraf olmamak ilkesi. Bunlar ne yaptı? Bizim ekonomiyi zirveye taşıdığımız dönemde, ekonomik gücü ve itibarı maalesef tepe tepe kullandılar. Dış politika küçük bir pastanın paylaşılma yarışı değildir, akıllı dış politika pastanın büyütülmesidir. Bizim için aslolan başka bir ülkenin iç meselelerine karışmamak, kavganın tarafı olmamaktır. Bizler Suriye’de kalıcı çözümden yanayız. Suriye halkının huzur, barış ve güven içerisinde yaşamasından yanayız. Bunun yolu siyasi diyalogdur, diplomasidir. Ülkemizin ulusal güvenliği ve çıkarları için çözümün bütün taraflarıyla yapıcı ve gerçekçi diyaloğların gerçekleşmesidir. İşte biz bunun için buradayız. Bizler iç ve dış barışı sağlamak için buradayız, tüm yaraları sarmak için buradayız, hudutlarımızın şiddetle, savaşla, kontrolsüz göçle değil, ticaretle, bollukla, bereketle anılması için buradayız. Ülkenin çözülemeyecek sorunu yok. Sizlere Ali sözü veriyorum; Bizim bu toprakların Ayşelerine, Fatmalarına, Mehmetlerine, Eminlerine sözümüz var. Bu kötü yönetimi bitirip, kutuplaşmaya nokta koymak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bu topraklarda ille gözyaşı akacaksa o gözyaşları sevinç gözyaşları olacak. Deva Partisinin damlaları, bereket gibi kardeşlik gibi yağmur olup dupduru geleceğimize yağacak. Çünkü Antakya’nın, Defne’nin, Hatay’ın, Türkiye’nin devası var” dedi.

Tek liste ile gerçekleşen kongrelerde, DEVA Partisi Antakya İlçe Başkanlığı’na Uğur Çakıllı, Defne İlçe Başkanlığı’na ise İnan Beyazgül seçildi.

Bir cevap yazın