Nihayet bitiyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz ilçe merkezinde trafiği büyük ölçüde rahatlatmasının yanında Uluçınar ve Konacık mahallelerini birbirine bağlayacak olan köprü ve devamında 1350 metre uzunluğundaki yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Çeşitli nedenlerle uzun yıllar yol bağlantıları yapılamayan Arsuz Çayı üzerindeki köprüde çalışmaların tamamlanmasıyla bölgedeki trafiğin ciddi anlamda rahatlayacağını ifade eden Başkan Savaş, yeni yolların asfalt serim aşamasına geldiğini, bayram sürecinde de bitirilerek ulaşıma açılmasını planladıklarını söyledi.

48 metre boyunda, 20 metre enindeki köprünün Arsuz’da yaptıkları 5’inci köprü olduğunu ifade eden Başkan Lütfü Savaş, “Arsuz merkeze giden arabaların şehir içine girmeden geçmeleri için yapmış olduğumuz bu köprü ve yolu inşallah bayram sürecinde yolun asfaltını bitirip tamamen trafiğe açacağız. Arsuz’un trafiğini bayağı rahatlatacağız. Yapmış olduğumuz bütün hizmetler Arsuz’umuzun ve Hatay’ımızın daha iyi yerlere gelebilmesi içindir. Hatay’ın çok modern bir şehir olması ve insanlarımızın daha rahat etmesi için çalışıyoruz. Durmadan,yorulmadan hizmetlere devam edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Savaş, daha sonra hafta sonu tamamen ulaşıma kapanan, Rhosus Antik Kent Merkezi ve Eski Arsuz Köy İçi olarak da bilinen Akdeniz Caddesi’ni gezdi. 650 metre uzunluğunda ve ortalama 7 metre genişliğinde olan yolun Arnavut taşı döşeme çalışmasının büyükşehir belediyesince yapıldığını hatırlatan Başkan Savaş, yeni yapılan köprü bağlantı yollarının akşamları yürüyüş yolu olarak da kullanılan Rhosus Antik Kent Projesi’ne katkı sunacağını ve trafiği ciddi anlamda rahatlatacağını ifade etti.

Bir cevap yazın