İskenderun’da çocukların da hakları var!

5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla oluşturulan İskenderun Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu, Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Hayrettin Baskın başkanlığında toplandı.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda; “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu” ve “Çocuk Koruma Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hk. Yönetmelik” ile “Çocuk Koruma Kanununun Kapsamında Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararları’nın Uygulanması Hakkında Yönetmelik” gereğince; İlçe Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu’nun çalışmaları ele alındı.

İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan sunum eşliğinde genel bir faaliyet analizi yapılarak, Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu marifetiyle bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrasında da korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunması, hakları ve esenliklerinin güvence altına alınmasına dair usul ve esasların; titizlik ve hassasiyetle uygulanmasının temin ve tesis edilmesine devam edilmesi yönünde istişare de bulunuldu.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmaların değerlendirilmesinin yanısıra kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin de alındığı toplantıya; Kaymakam Hayrettin Baskın’ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Teğmen Turgay Çakıcı,İlçe Emniyet Müdür Vekili Hasan Gün, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ile diğer ilgili/yetkili kurum amirleri katıldı.

Bir cevap yazın