HATSU, 136 Milyon TL’lik hibeye imza attı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), İLBANK A.Ş. koordinesinde yürütülen Türkiye’deki Mültecilere Yönelik Mali Yardım Programı (FRIT II) Belediye Projesi kapsamında toplam 136 milyon TL’lik hibeye imza attı.

Yoğun mesai ile hazırlanan ve hayata geçirilmesi için yapılan girişimler sonucunda FRIT II kapsamında elde edilen hibe ‘Dörtyol İçme Suyu Şebeke Projesi’nde kullanılacak.

Ankara’da düzenlenen İLBANK ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması imza töreninde Hatay Büyük Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fedai Yücedal, HATSU Genel Müdür Vekili Muhammed İkbal Polat, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim ve İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük arasında 136 milyon TL’lik anlaşma imzalandı.

Ankara’da düzenlenen ve aralarında 15 büyükşehir belediyesinin bulunduğu İLBANK ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlaşması programına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Başkanı ve Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut ve Dünya Bankası Ülke Direktörü Auguste Tano Kouame katıldı.

Dörtyol’da hayata geçirilecek olan projeyle ilgili yazılı açıklamada bulunan HATSU Genel Müdürlüğü, Dörtyol İçmesuyu Şebeke Projesi” için gerekli olan finansmanı hibe olarak elde etmenin ve İLBANK ile HATSU Genel Müdürlüğü arasında finansman anlaşmasına imza atmanın gururunu yaşıyoruz” İfadelerine yer verdi.

Hatay’da altyapı ihtiyacı olan noktaların farkında olduklarını ve proje çalışmaları ile finansman elde etme adına girişimlerin sürdüğüne vurgu yapan HATSU, Kumlu Atıksu Arıtma Tesisi, Hassa Akbez Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Arsuz İçme Suyu Şebeke İnşaatı, Defne Çekmece Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Hassa Aktepe İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Payas İçme Suyu Şebeke İnşaatı, Hassa Aktepe İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Samandağ Mağaracık İçme Suyu ve Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Yayladağı Şenköy İçme Suyu Şebeke İnşaatı, Hatay muhtelif mahallelere ait 60 adet içme suyu deposu ve İskenderun İçme Suyu Şebeke İnşaatı projeleri için de çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi.

Bir cevap yazın