Samandağ’daki susuzluğun sorumlusu kim?

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Samandağ’da yaşanan susuzluk ve katı atık bertaraf tesisi ile ilgili yaptığı açıklamada, Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın açıklamalarının aksine DSİ’nin görevini yapmadığını savundu.

Türkiye’nin en fazla vergi ödeyen 7’inci ili olmasına rağmen Hatay’ın “az kamu yatırımı yapılan, en az kamu hizmeti alan ve iktidarın aldığı kararlardan da olumsuz yönde en çok etkilenen illerden biri” olduğunu ifade eden Güzelmansur, ilgili bakanlıklara seslendi.

‘Samandağ, DSİ yüzünden susuzluk çekiyor’

Samandağ’da yaşanan susuzluk sorunuyla ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli kamulaştırmaları yapıp DSİ’ye bildirmesine rağmen DSİ’nin ihaleye çıkmadığını belirten Güzelmansur, “Hatay’ın en büyük ilçelerinden biri olan Samandağ’da çok ciddi derecede su sıkıntısı yaşanıyor. Samandağlı hemşerilerimin susuzluk çekmelerinin nedeni de Devlet Su İşleri’nin üzerine düşeni yerine getirmemesinden kaynaklanıyor. Samandağ’a içme suyu temin edilebilmesi için HATSU 6 depo ve terfi merkezi yerlerinin kamulaştırmasını tamamladı. Nisan ayı başında Devlet Su İşleri’ne gönderdi. Devlet Su İşleri’nin bu noktada yapması gereken Karaçay Barajı isale hattını ikmal ihalesiyle tamamlamasıdır. Ancak her ne hikmetse Devlet Su İşleri üç ay geçmesine rağmen bu ihaleye çıkmadı, Samandağ’ı susuzluğa mahkûm etti. Buradan Devlet Su İşleri yetkililerine soruyorum: evrakları, her şeyi hazır olan ihaleye çıkmak için ne bekliyorsunuz? Bu ihaleyi bir an önce tamamlayın, Samandağlıları susuzluktan kurtarın” dedi.

‘Bakanlık katı atık bertaraf tesisi onayını vermiyor’

Hatay Büyükşehir Belediyesi katı atık bertaraf tesisi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürecin sürüncemede bırakıldığını aktaran da Güzelmansur, “Burayla ilgili mahkeme kararına da rağmen Bakanlık ÇED olumlu kararı vermiyor. Olumsuz bir karar da vermiyor. Sanki süreç özellikle sürüncemede bırakılıyor. Sonra da bu sahaya durmadan ceza kesiliyor. Oysaki burada çöp sahası dolmuş halde. Bitişikte uygun yer olmasına rağmen buna neden uzun süredir olumlu karar verilmiyor? Burada yetkililerin yaptığı iş, milletin yararına değildir. Halkın yararına olmasına rağmen, siyasi saiklerle, böyle süreci uzatmak, üstüne sürekli para cezası kesmek, devlet adamlığına da yakışmaz, millet sevgisi-hizmet adamlığı iddialarına da ters düşer. Dolayısıyla bu konuyla ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sesleniyorum: Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesisi ile ilgili kararı süründürmekten vazgeçin. Bir an önce olumlu kararı verin” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın