İşte Hatay’da alım yapılacak 4 nokta

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nce ilki geçen yıl başlatılan zehirli balon balıklarının ekosistemdeki popülasyonunun azaltılmasına yönelik avlanmasına karşılık balıkçılara ödeme yapılan illere bu yıl Ege’nin yanısıra Akdeniz de eklendi.  Zehri siyanürden 1200 kat daha güçlü balon balığının Akdeniz ve Ege Denizi’ndeki popülasyonunu azaltmak amacıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulama kapsamında balıkçılara avladıkları balon balıklarına karşı çeşidine göre ücret ödenecek. Benekli için 5 TL, diğer türler içinse 50 kuruş ödeme yapılacak.

Uygulamaya önceki gün Antalya’da başladı.

Hatay’ı da kapsayan 10 ilde 64 alım noktası belirlenirken, Hatay’da Samandağ Çevlik, İskenderun ve Dörtyol balıkçı barınaklarında haftaiçi 5 gün, Arsuz- Konacık balıkçı barınağında (Pazartesi- Çarşamba- Cuma) 09.00- 15.30 arası alım yapılacak.

10 İLDE 64 ALIM NOKTASI

Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine Dair Tebliğ kapsamında belirlenen balon balığı teslim alım noktaları ve zamanlarına ait listeye göre Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Edirne, Hatay, İzmir, Mersin ve Muğla illerinde alım yapılacağı duyuruldu. Bu yıldan başlayıp üç yıl sürecek uygulamada her yıl 5,5 milyon adet balon balığı alımı yapılacak. Bu yıl Ege Denizi’ne kıyısı olan iller ile birlikte alım yapılacak il sayısı 10’a yükselirken, bu illerde 64 noktada balıkçı barınakları ve tarım ilçe müdürlükleri aracılığıyla alım yapılacak.

Bir cevap yazın