Dörtyol bu toplantıya odaklandı!

Dörtyol Bülke Mahallesi mevkiinde Metan Kömür Ticaret A.Ş. tarafından yapımı planlanan Alçı-Grafit Ocağı ile ilgili devam eden Çevresel Etki Değerlendirme süreci kapsamında halkı bilgilendirme toplantısı yarın yapılacak.

Projeye ilişkin halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince toplantı 08 Temmuz 2021 Perşembe günü, saat:13.00’te Kuzuculu Mahallesi 22. Sokak No: 46 Dörtyol  adresindeki Kuzuculu Emralkayası İlkokulu’nda gerçekleşecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 18.11.2020 tarihinde 7 yıllığına IV Grup Maden Arama Ruhsatı verilen 1087,50 ha alanın 111,61 ha’lık ÇED alanında yıllık 200 bin ton kapasite ile Alçı Ocağı ve 10.000 ton kapasite ile Grafit Ocağı işletilmesi planlanıyor.

Tekkoz – Kengerlidüz Tabiatı Koruma Alanı’na 3,3 km. mesafedeki alana Alçı-Grafit Ocağı istemediklerini ifade eden Dörtyollu vatandaşlar, “Kuzuculu ve çevresindeki yerleşkeler tarım için can damarıdır. Amanos dağları ve Deliçay’ımıza zarar verecek alçı grafit maden ocaklarına hayır diyoruz. Yarın saat 13;00 da yapılacak ÇED raporu sunum toplantısına tüm halkımızı bekliyoruz. Paranın hakim olmadığı, doğanın gerçek sahipleri ile iç içe yaşadığı günleri görmek en büyük dileğimizdir” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bir cevap yazın