Başkan Savaş, ceviz diyarından müjde verdi!

Hatay’a yatırım imkânlarını araştırmak üzere iş insanları ile birlikte Kırgızistan’a giden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Celal-Abad ile iyi niyet anlaşması imzalayarak kardeş şehir olma sürecini başlattı.

Beraberindeki heyetle bölgedeki ziyaretlerine devam eden Başkan Savaş, Celalabad Belediye Başkanı Ernisbek Ormokov’u ziyaret etti. Buradaki görüşmeler sonucunda iki şehir arasında kültür ve turizm iş birliği için İyi Niyet Anlaşması imzalanarak Hatay ile Celalabad’ın Kardeş Şehir olabilmesi için resmi süreç başladı.

Ayrıca taraflar, çevre koruma ve sürdürülebilirlik, doğa koruma, atık yönetimi, geri dönüşüm, enerji verimliliği ve yeşil kamusal alan oluşturma fırsatları alanlarında bilgi ve en iyi uygulamaları paylaşmak için işbirliği geliştirecek.

İki şehir sağlık konusunda da birlikte hareket etme kararı alırken, taraflar halk sağlığını koruyabilmek için COVID-19 pandemisine karşı mücadeleden elde ettikleri değerli deneyimlerini paylaşarak birbirlerine yakın bir şekilde çalışacak.

Lütfü Savaş Kırgız İş İnsanlarına Hatay’ı anlattı

Lütfü Savaş’ın Kırgızistan’da kurduğu iyi ilişkiler sonucunda cevizi ile ünlü Celalabad’ın EXPO 2021 Hatay organizasyonuna katılması konusunda da mutabakata varıldı.

Başkan Lütfü Savaş ve beraberindeki heyet, ziyaretlerinin bir sonraki gününde Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile bir araya geldi.

Hataylı ve Kırgız iş insanları buluşmada çeşitli toplantılar yaptı. Lütfü Savaş, Hatay’ın ulusal ve uluslararası ticaret hacmi ile ilgili Kırgız iş insanlarına çeşitli bilgiler verdi.

Bir cevap yazın