Birleşik Krallık Bakanı Wendy Morton Hatay’da

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanlığı Nezdinde Avrupa Komşuluğu ve Amerika Kıtasından Sorumlu Devlet Bakanı Wendy Morton’u makamında ağırladı.

Ankara ve Suriye’ye yönelik BM sınır-ötesi yardım operasyonları, bölgesel ve iklim değişikliği dahil küresel konulardaki işbirliği ve Türkiye-AB ve Birleşik Krallık-AB ilişkilerini ele almak amacıyla iki günlük Türkiye ziyareti kapsamında ilk olarak Başkent Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret eden  Morton, “Türkiye’ye ilk ziyaretimde ilk durağım Anıtkabir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarına saygılarımı sunmaktan ve çelenk bırakmaktan onur duyarım” dedi.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüşen Morton, afet riskinin azaltılmasında Türkiye ile ortaklık kurmak amacıyla AFAD’da Mutabakat Zaptı imzaladıktan sonra Hatay’a geçti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette, misafirleriyle bir süre sohbet eden Vali Doğan, Birleşik Krallık Bakanı Wendy Morton’a tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan, her dinden ve kültürden vatandaşlarımızın karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşadığı, medeniyetler kenti kadim şehir Hatay’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bakan Wendy Morton ise  gastronomi şehri Hatay’da bulunmaktan memnuniyet duyduğu belirterek, misafirperverliğinden ve nezaketinden dolayı Vali Doğan’a teşekkür etti.

Ardından Cilvegözü Sınır Kapısı’na geçen Morton, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun’dan bilgi aldi. Türkiye Suriye sinirindaki tampon bölgede bulunan yardım aktarım noktasını ziyaret eden Morton, daha sonra Avrupa Birliği (AB) Türkiye’deki Sığınmacılar için Mali Yardım Programi(FRIT) kapsamında, Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen “Tarım ve Hayvancılık Proje Uygulama Alanı’nda incelemelerde bulundu.

Bir cevap yazın