Dörtyol için büyük gün yarın!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Dörtyol Botaş’ta hizmete alınan Türkiye’nin ilk doğal gaz depolama gemisi, Mavi Vatan’daki yeni enerji üssü Ertuğrul Gazi’nin ilk sıvılaştırılmış doğal gaz(LNG) transferini yarın gerçekleştireceğini duyurdu.

110 milyon metreküp depolama ve 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesine sahip Ertuğrul Gazi FSRU gemisinin doğal gaz arz güvenliğine esneklik kazandıracağını ifade eden Bakan Dönmez, neredeyse 3 futbol sahası büyüklüğündeki geminin boyunun 295, eninin 46, yüksekliğinin de 63 metre olduğunu belirtti.

Gemiyi, sisteme hızlı entegre olması ve yüksek mobilitesi sayesinde ihtiyaç duyulan bölgeye hızla sevk edeceklerini belirten Dönmez, “Böylece tüketimin yoğun olduğu bölgelerde hızlı bir şekilde yeni kaynak noktaları oluşturacağız. Ertuğrul Gazi’nin ilk gaz dolum operasyonunu, yani gemiden gemiye LNG transferini 29 Haziran’da gerçekleştireceğiz. Enerjinin yogun tüketildiği alanlardan birisi Marmara’nın kuzeyi. Biz bu gemiyi aynı zamanda belki diğer terminallerimize de sevk edebiliriz. Orayı da böylece takviye etmiş olacağız. Bu gemi ihtiyaç halinde buradan Saros’taki terminale yanaşıp sisteme gaz verebilecek” derken, geminin, kara tankerlerine de LNG yükleme yeteneğine sahip olduğu bilgisini paylaştı.

Bir cevap yazın