Arsuz’da Akdeniz akşamları bir başka

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın ilçe merkezini gündüz ayrı, gece ayrı güzelliğe kavuşturduğu Rhossus Antik Kent Projesi kapsamında Akdeniz Caddesi ilk kez araç trafiğine kapatılarak, hafta sonu yayalaştırıldı.

Cuma günleri saat 17.00’den Pazartesi sabahına kadar araç trafiğe ilk kez kapatılan cadde aydınlatması, sokağa taşan masaları ve yankılanan müzik sesi, hediyelik eşya-takı, doğal ürünler stantları, mavi – beyaz eski Arsuz evleri ve grafiti ile süslenen duvarlarla yaşanan değişimi gözler önüne sererken, kalabalık vatandaşlar caddeyi görsel bir şölene çevirdi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, CHP Hatay Milletvekilleri, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yerli ve yabancı konukların katıldığı törenle hayata geçen uygulamada, Arsuz’un gerçek bir turizm şehri olma yolunda ilerlediğini  ifade eden Arsuzlular ilçe merkezine değer katan projeden dolayı Kaymakam Musa Sarı’ya teşekkürlerini sundu.

Kendilerini destekleyen ve projede emeği bulunan herkese şahsı ve ilçe sakinleri adına teşekkür eden Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, “ Rhossus Antik Kent projesinde bütçemiz 1 milyon 125 bin liradır. Bu çerçevede 2 sokakta çeşitli peyzaj düzenlemeleri yapılmış, 48 evin dış bakım çalışmaları yapılmış, mavi beyaz boyanmış, duvar resimleri yapılmış ve bir takım dokunuşlarla bu hale getirilmiştir. Burada çok kişinin emeği var. Onlara ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Başlangıç aşamasından bugün gelinen son noktada, trafiğe belirli zamanlarda kapatılan bu cadde ve ara sokaklarında Arsuz ziyaretçilerinin gezebileceği Kilise, Kültür Evi, Paşa Çeşmesi, yeme içme mekanları ve eğlence merkezleri, önünde fotoğraf çektirebileceği duvar resimleri ve tekne turu imkanı gibi çeşitli imkanların da bulunduğu bir çekim merkezi haline dönüşecek. Bu güzel sokağın, ilçemize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, “ Ben öncelikle Kaymakamımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin bir ayağı da Arsuz Kent Konseyi. Konseyimiz de belediye ve kaymakamlığımız arasında bu projeye katkı sunmaya çalışıyor. Yaptığımız toplantılarda bu projenin kalıcı olması ve Akdeniz Caddesinin bu projenin başlangıcı olmasını diliyoruz. Çünkü bizim temel amacımız; Arsuz’un kültürel mirasını korumaktır. Bunun için de projeler üreteceğiz” dedi.

Bir cevap yazın