Cumhurbaşkanı Hatay’ı önemsiyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Stadı, BOTAŞ Ertuğrul Gazi Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Tesisi Hizmete Alımı, Antakya MOBSAN Sanayi Sitesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını Hataylılarla birlikte yaptı.

26 bin 600 kişilik yeni Hatay Stadı’nda yapılan toplu açılış töreninde alanı dolduran vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘eser ve hizmet siyasetiyle’ Hatay’a 19 yılda 35 milyar lira yatırım yaptıklarını açıkladı.

“Biz boş teneke gibi gürültü çıkarmıyor, eser inşa ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle uzun bir aradan sonra buluştuğumuz bu anlamlı günde en kalbi duygularımla selamlıyorum. Akdeniz’in incisi, tarihin, kültürün şehri Hatay’ın her bir ilçesindeki, mahallesindeki kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Kardeşlerim, bugün gördüğünüz gibi birçok açılışları yapacağız. Başta Hatay Şehir Stadı’mız olmak üzere barajlarla, birçok spor tesisleriyle inşallah Hatay’ımızı çok farklı bir hale getirmenin adımlarını atıyoruz. Ben bu arada Türkmeni, Kürdü, Arabıyla Hatayımızın hoşgörü atmosferi içerisinde bulunduğu için sizleri bu anlamda da selamlıyorum. Unutmayın! Bu ülkede Hatay nasıl ki işgalin acısını, özgürlüğün tadını, vatan hasretinin ne demek olduğunu çok iyi bilir. Biz de bunu çok iyi bilen Hatay’a hizmet etmenin ne demek olduğunu çok iyi biliriz. 9 yılda Hatay’a toplam 35 milyar lira yatırım yaptık. Eğitimde 8 bin 836 adet yeni derslik kazandırdık. İskenderun – Toprakkale hattını yeniledik. Hatay’a ikinci devlet üniversitesini İskenderun’a biz kurduk. Antakya, Kırıkhan ve İskenderun’da 2350 kişili yeni yurt binaları daha açacağız. Hatay’a dünyanın en büyük mozaik müzesini biz kazandırdık. Şehrimize 44 adet spor tesisi ve gençlik merkezleriyle birlikte Hatay Stadyumu’nu da biz kazandırdık. TOKİ tarafından inşa edilen bu güzel stadımızın bordo-beyaz renkleriyle gönüllerimizde taht kuran Hatayspor’umuzun başarılarının coşkusuyla şenleneceğine inanıyorum. Hatay’a aktarılan sosyal yardım miktarını yıllık 1.3 milyar liraya ulaştırdık. Sağlıkta 14’ü hastane olmak üzere 45 adet sağlık tesisi inşa ettik. 23 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. 660 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi’nin projesi devam ediyor. 8 bin konut projesini hayata geçirdik. 6 millet bahçesi projesini başlattık. Karayollarında 151 km. devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 502 km. çıkardık. Hatay’a 7 baraj ve 3 gölet inşa ettik. Bu baraj aynı zamanda Hatay şehrimizi ve Amik Ovası’nı taşkın afetine karşı da koruyacaktır. 4 yeni Organize Sanayi Merkezi, 2 Teknopark kurduk. Dünyanın en büyük mozaik müzesini Hatay’a biz kazandırdık. Dörtyol’da demirli olan ve son teknolojiyle inşaa edilen Türkiye’nin ilk yüzer LNG depolama ve gazlaştırma gemisi Ertuğrul Gazi gemi,  Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi, Hatay Stadı’nın yanısıra Çevlik – Kale arası 26 km. yol, Tarihi Hatay Meclis Binası restorasyonu, Madenli su sporları merkezi, 1281 dersliğe sahip 81 yeni okul, Belen Millet Bahçesi, 15 Temmuz Parkı, Altınözü 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nın da resmi açılışını yapıyoruz. Sadece özetinin özeti şeklinde anlatsak bile hizmetler saymakla bitmiyor. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Biz boş teneke gibi gürültü çıkarmıyor, eser inşa ediyoruz. Çünkü biz bu ülkeyi aşkla seviyoruz. Bu mücadelemizde yanımızda olan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında Antakya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi’ni, birkaç kez Antalya Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesi olarak deklare etmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Bir cevap yazın