Ciğerlerimizi yakanlar cezasız kalmasın!

Geçtiğimiz yıl Belen’de başlayıp İskenderun ile Arsuz’a sıçrayan orman yangınlarıyla ilgili tutuklu yargılanan 2 sanığın duruşması dosyadaki bazı eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, hakkında “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suretiyle silahlı terör örgütüne üye olma” ve “orman yakmaya teşebbüs” suçlarından 17 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan H.D. (31) ve “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suretiyle silahlı terör örgütüne üye olma” ve “kasten yangın çıkarmaya teşebbüs” suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapsi talep edilen E.K. (31) cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Yakalandığında üzerinde çakmak bulunan H.D. savunmasında çakmağı sigara için kullandığını belirtirken, yine yakalandığında sol el bileğinde yanık tespit edilen E.K. da yanığın çay yaparken su dökülmesi üzerine oluştuğunu ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırıp, eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle duruşmayı erteledi.

Bir cevap yazın