Bilim elçilerine anlamlı ödül

Tüm dünyayı koronavirüs karanlığından çıkaran bilim insanı İskenderun doğumlu Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, Aydın Doğan Ödülü’ne layık görüldü. Koronavirüsün ardından, kanser ve MS hastalarına da umut olmaya hazırlanan Şahin ve Türeci, insanlığa yaptıkları büyük ve çok değerli hizmetlerinden dolayı kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında, ulusal ve uluslararası başarıya ulaşmış kişi ya da kurumları ödüllendirmek amacıyla her yıl verilen Aydın Doğan Ödülü’nün bu yılki sahipleri oldu.

Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci, Aydın Doğan Ödülü’ne layık bulunmuş olmaktan sevinç ve onur duyduklarını belirterek, duygularını şöyle paylaştı: “Aydın Doğan Ödülü, bilimin yaratabileceği farkın takdir edilmesi bakımından büyük bir önem taşıyor. Sanat, bilim ve kültür alanlarına katkıda bulunan, çocukların eğitimini ve onların eğitime eşit erişim sağlamasını destekleme yolunda bu ödülün temsil ettiği misyonun değerli elçileri olarak görülmekten onur duyuyoruz.”

Nobel’e de aday

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Çarşamba günkü grup toplantısında, korona virüs aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’nin insanlığa çok büyük bir hizmette bulunduğunu belirterek, “İYİ Parti grubu olarak, TBMM’nin bu iki bilim insanımızı insanlığa ve bilim dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı, Nobel’e aday göstermesini talep edeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Bir cevap yazın