Yangına hassas 30 mahalleye arazöz gibi su tankı!

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Valiliği, yangınlara kısa sürede müdahale etmek amacıyla il genelinde yangına hassas 30 mahalleye traktöre monteli su tankı dağıtımı gerçekleştirdi.

Hatay Serinyol Fidanlık Müdürlüğü’nde yapılan teslim törenine Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Hatay Orman İşletme Müdürü Osman Koç, İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, Dörtyol İşletme Müdürü Hüsnü Çelik, Jandarma  Alay Komutanı Emrullah Büyük ve muhtarlar katıldı.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, yangınlar açısından Hatay’ın çok hassas bir bölge olduğuna dikkat çekerek, “Biliyorsunuz geçen yıl Hatay’da 3 büyük yangın meydana geldi. Bu yangınları yoğun bir çalışma ile söndürdük.  Orman yangınlarında ilk müdahale çok önemli.  Sizlere dağıtımını yaptığımız traktörlerdeki monteli su tankları mahallerinizde meydana gelen orman yangınlarına ilk müdahaleyi yapabilmenize olanak sağlayacak ve yangınları büyümeden söndürmemize yardımcı olacaktır. Tüm halkımıza hayırlı olsun, Yangınsız bir sezon diliyorum” dedi.

Su Tanklarının özel olarak arazöz özelliğinde yapıldığını ifade eden Vali Yardımcısı Yusuf İzci, “Orman Bölge Müdürümüz Sayın Mustafa Koç’un da belirttiği gibi Hatay yangına hassa bir il. Bu yüzden yangına erken müdahale edebilmek için Hatay Valiliğimizin büyük katkıları ile yapmış olduğu projeyle özel yapım 30 adet su tankını sizlere dağıtacağız. Bu tanklarımız 3 ton su taşma kapasitesine sahip olup, bir arazözdeki özellikler bulunmaktadır ve yangına müdahalede etkili kullanacağımız bir tankerdir“ şeklinde konuştu.

Daha sonra su tankerleri kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapılmasının ardından tankerler muhtarlara teslim edildi.

Bir cevap yazın