Müze ziyaretçilerine Hüseyin Yayman sürprizi!

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, ziyaretçi akını yaşayan Hatay Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ederek, yerli ve yabancı turistlerle biraraya geldi.

Dünya’nın en büyük mozaik müzesine gerçekleştirdiği ziyarette Milletvekili Yayman’a Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör ile Müze Müdürü Ayşe Ersoy eşlik etti.

Salgın sonrası müzenin ziyaretçi akını yaşanmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Milletvekili Yayman, ziyaretçilerle yakından ilgilenirken, fotoğraflarını çekmeyi de ihmal etmedi.

Herkesin Hatay Arkeoloji Müzesini ve eşsiz mozaiklerini görmesi gerektiğini söyleyen Milletvekili Hüseyin Yayman, “Türkiye’nin açık hava müzesi olan Hatay, hikayesi olan şehirlerimizdendir. İçerisinde bulunduğumuz dünyanın en büyük arkeoloji müzesi, Hatay Şehir Müzesi, Necmi Asfuroğlu Müzemiz, Tıbbi Aromatik Bitkiler Müzemiz ve Gastronomi Müzemiz  ile Hatay’da 5 müzemiz var. Bir tane de yeni açılacak Edebiyat Müzemiz olacak. Bizim Hatay’ı kültür turizminin başkenti haline getirmek gibi bir hedefimiz var. Burası tarihten bu yana doğunun kraliçesi olarak anılan bir yer. Dünyanın ve Türkiye’nin farklı yerlerinden herkesi Hatay’da misafir etmek istiyoruz. Bir insan hayatında Hatay’ı en az bir kez görmeli, yemeklerinden yemeli ve müzeleri, denizi, dağları, tarihi ören yerleri ile muhteşem güzelliklerini keşfetmeli” dedi. 

Milletvekili Yayman ile sohbet eden ziyaretçiler de müzenin mutlaka görülmesi ve herkesin Hatay’a mutlaka gelmesi gerektiğini belirtti.

Bir cevap yazın