Cezaevine bir kitap, çokça umut!

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Bir kitap bir umut” sloganıyla düzenlenen “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” İskenderun Adliyesi’nde de başladı.

Adalet Bakanı Abdullah Gül tarafından bağışlanan ilk kitapla Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleyen kampanya kapsamında İskenderun’daki törende de ilk kitabı İskenderun Kaymakamı İskender Yönden bağışladı.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol’un koordinesinde İskenderun Adliyesi’nde düzenlenen “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” törenine Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Baro Temsilcisi Av. Şükran Düzen, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, ilgili/yetkili kurum amirleri katılarak, kitap bağışıyla kampanyaya destek verdi.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, kitap bağış kampanyasının hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla düzenlendiğini belirterek, kitap bağışında bulunmak isteyen herkesin Adliye Binası ile İskenderun 5 No’lu Sosyal Tesisi’ne kitapları teslim edebileceklerini ifade etti.

Bir cevap yazın