İskenderun’da BAL heyecanı başlıyor

Ankara’da gerçekleşen 2020-2021 sezonu Bölgesel Amatör Lig kura ve fikstür çekiminde, Hatay’ın iki takımı 5 Temmuz İskenderunspor ile Antakya Belediye Spor Futbol Kulübü aynı grupta mücadele edecek.

4. Bölge 1. Grup’ta Antakya Belediye Spor Futbol Kulübü ile 5 Temmuz İskenderun Spor ile birlikte Gaziantep Ankas Spor da yer aldı. Ligin ilk haftasında Antakya Belediye Spor ile 5 Temmuz İskenderun Spor karşılaşırken, Gaziantep Ankas Spor haftayı Bay geçirecek.

266 takımın katılımıyla oynanacak BAL sezonu için, Covid-19 riskinin devam ettiği süreçte daha önce açıklanan statü ve tarihlerde başlatılamaması üzerine bu sezon lige katılamayacağını belirten 158 kulübün haklarının saklı tutulmasına karar verildi ve lige katılacağını belirten 108 kulübün oynayacağı 3 ve 4 takımlı 32 grubun kura ve fikstür çekimi yapıldı.

5 ve daha fazla takımla lige katılan İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa ve Diyarbakır takımları grup belirleme kuraları çekerken, tüm grupların fikstür çekimi de tamamlandı. Sıkıştırılmış bir takvim ile oynatılacak lig müsabakaları 09 Haziran 2021 Çarşamba günü başlayacak. Grup müsabakalarının tamamlanmasından sonra grup birincisi olan 32 takım tek maç eleme usulü çeyrek, yarı ve final müsabakalarını oynayacak.

8’er takımlı 4 bölgede oynanacak çeyrek final müsabakaları öncelikle 1. ve 2., 3. ve 4., 5. ve 6. ve 7. ve 8. grup birincilerinin çeyrek final müsabakaları oynamasıyla, (1-2) galibinin (3-4) galibi ile, (5-6) galibinin, (7-8) galibi ile yarı final müsabakaları oynayacak. Yarı final müsabakalarının galipleri ise tek maç eleme usulü final müsabakası oynayacak. 4 Bölgenin birincisi olan 4 takım TFF 3. Lig’e çıkma hakkı kazanacak.

Bir cevap yazın