Hataylılar artık yüzde 20 indirimli su içecek!

HATSU Genel Kurulu Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 2. Birleşimi’nde, Cumhur İttifakı’nın içme suyunda % 20 indirim öngören teklif maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Bütün dünyayı kasıp kavuran koronavirüs etkisiyle ekonomik olarak yaşanan sıkıntılar dolayısıyla, Cumhur İttifakı Grubu’nun vatandaşın ve esnafın hayatını kolaylaştırmak adına içme suyu fiyatlarına geçen yıl mecliste alınan %20 zam kararının geri alınması önerisini içeren komisyon kararı 42 kabul, 35 red oyuyla meclisten geçti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, pandeminin 16 aylık bir süreci kapsadığını ve esnaf ile birlikte pek çok kurumun bu durumdan etkilendiğini belirtirken, esnafın huzura kavuşması için  hükümetin aşılamaya hız vermesi ve hayatın biran önce normale dönmesi gerektiğine dikkat çekti.

Esnafın ve vatandaşların ne bayramı bayram olarak bildiğini, ne de hafta sonlarını değerlendirebildiğini anlatan Başkan Savaş, sorunların borçları ötelemekle çözülebilecek bir olay olmadığını ifade etti.

Başkan Savaş, tamamen yüzde 20 indirim yerine 3 ay, 6 ay veya pandemi süresinde ibaresi konması koşulunu önererek, su satışının maliyetin altında olduğunu ve daha da aşağıya inmesinin sıkıntı yaşatacağını söyledi.

HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat ise kanuni gerekçeler, tarife tespit esasları ve idaredeki hizmetlerin nasıl aksayacağına ilişkin yaptığı sunumun ardından, yüzde 20’lik su indirimi ile ilgili önergenin geri çekilmesini talep etti.

Polat, Hatay’ın en ucuz su kullanan iller arasında olduğuna vurgu yaparak, üstlendikleri yükü zamla değil, abone ve şebekede yaşanan kayıpları bertaraf edecek adımlar atarak kaldırmaya çalıştıklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından,  Hatsu Genel Kurulu’nun 24/05/2021 tarihli toplantısında Tarifeler Komisyonuna havale edilen 2021 yılı ücret tarifelerinden %20 indirim yapılması ve Genel Kurulun 21.07.2020 tarih ve 7 nolu kararının iptal edilmesi ile ilgili komisyon raporu 42 evet, 35 hayır oyu ile kabul edildi.

Bir cevap yazın