Hatay’da yanan ormanlar da küllerinden yeşertiliyor

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, önemli bir orman potansiyeline sahip Hatay’da yanan ormanlık alanların yeniden hayat bulması için fidan dikim çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti.

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi geçtiğimiz yıl Hatay’da yanan ormanların da küllerinden yeşertildiğini ifade eden Karacabey, yeniden yeşillenmesi için temizlenen alanlara  insan gücüyle, insan gücüyle çıkılamayan yerlere de helikopterle havadan tohumlar atarak bölgenin yeşillendirilmesini sağladıklarını ifade etti.

Belen’de geçen yıl meydana gelen yangının ardından 1 milyon 250 bin fidan dikildiğini, sonbaharda da toplam 6 milyon fidanın toprakla buluşacağını belirten Karacabey, “Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile birlikte Belen’de küllerinden doğan ormanı ziyaret ettik. Yeşil Vatan hedefiyle toprakla buluşturduğumuz milyarlarca fidan her geçen yıl umutlarımızla beraber büyüyor. Yangında cansiparane görev yapan ve yeniden ormanlaştırma çalışmalarını titizlikle yürüten ormanın kahramanlarını tebrik ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın