Yayladağı çilekte iddialı

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay Valisi Rahmi Doğan ile birlikte kalitesi ve aromasıyla ünlü Yayladağı çileğinin hasadını gerçekleştirdi.

Yayladağı ziyaretinin ardından Hatay İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleşen Ziraat Odaları ve Üretici Birlikleri Buluşma Toplantısına katılan Bakan Pakdemirli, Yayladağı’nda günlük 60-70 ton çilek hasat edildiğini ve 4 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade etti.

Çilek hasadı yapan üreticilere bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini dileyen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Son 3 yılda çilek üretimimiz yaklaşık yüzde 40 arttı ve Türkiye genelinde 550 bin ton çilek üretiyoruz. Dünya çilek üretiminde dördüncü, ihracatında 8. sıradayız. Türkiye bu konuda ihracatçı bir ülke haline geldi ve yaklaşık 25 bin ton kadar da ihracatımız var. Dünyanın en önemli çilek üreticileri arasına girdik” dedi.

Çiftçilerin sorunlarının değerlendirildiği Ziraat Odaları ve Üretici Birlikleri Buluşması’nda konuşan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Bugün çiftçimiz ve üreticimizle bir aradayız. Üretim konusunda doğru yerde olduğumuzu düşünüyorum. Hatay ili olarak bizim yıllık yaş sebze ihracatımız 500 milyon dolar civarında. Bu gerçekten büyük bir rakam. Bu rakam Hatay’ın ürettiğini gösteren bir rakam ve bu rakam yurtiçinden ziyade yurtdışına çalışan bu işi bilen tecrübeli emin ellerin burada olduğunu gösteriyor. Zatıâlinizi çok yakinen tanıyoruz biliyoruz. Alanda, tarlada, hasatta sürekli üretici ile birlikte oluyor çalışıyorsunuz. Çiftçimiz de zatıâlinizi, bugünü dört gözle bekliyordu. Program bizden önce başladı Sayın Bakan Yardımcımızın başkanlığında bir müddet devam etti, söz alıp bir takım sorunlarını dile getiren arkadaşlarımız var sizi zatıâlinizi bekleyip bir takım sorunları olup, soruları olacak arkadaşlarımız da var. Ben sözü çok uzatmadan iyi ki geldiniz diyor tekrar teşriflerinizden dolayı şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

İlimizde yapmış olduğu incelemelerde ve gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerde Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Lütfi Kaşıkçı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Tarım ve Orman Bakanlığı Daire Başkanları, Belediye Başkanları ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Bir cevap yazın