‘Benim Şehrim’ Hatay!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Kürşad Tüzmen ile Benim Şehrim” programının çekimleri için ilimize gelen eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’e Hatay’ı tanıttı.

Gastronomiden inanç turizmine, HBB’nin kırsal kalkınma projelerinden, EXPO ve HADO hazırlıklarına kadar şehrin sahip olduğu tüm zenginlikleri konuğu ile paylaşan Savaş, konuğuna Hatay’ın barış ve kardeşlik ruhunu yakından hissettirdi.

İlk olarak son yıllarda büyük talep gören; kokusu, aroması ve lezzeti ile öne çıkan Yayladağı çileğinin ekildiği tarlaları gezen Başkan Savaş ve Tüzmen, daha sonra Hatay’ın ata tohumu olan ali bayır ve karakılçık buğdaylarının yer aldığı tarlaları gezdi.

Şehrin tescilli lezzetlerin yapıldığı Gastronomi Evi’ni ziyaret eden Tüzmen, burada birbirinden lezzetli meze ve yemekleri tadarak, Hatay mutfağını deneyimlemiş oldu.

Üç semavi dine ev sahipliği yapan ve bu çok kültürlü yapıyı yüzyıllardır kardeşçe koruyan Hatay sokaklarını adımlayan Tüzmen ve Savaş, Anadolu’nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camisi’ni, 500 yıllık geçmişe sahip Antakya Musevi Havrası’nı ve Antakya Katolik Kilisesi’ni de gezdi.

2021 yılında dünyaya kapılarını açacak olan EXPO 2021 Hatay fuar alanlarını da gezmeyi ihmal etmeyen ikili, Arsuz Madenli’deki HADO limanını da inceledi.

Samandağ Kapısuyu mevkiinden Çevlik Sahili’ne yamaç paraşütü ile atlayan Savaş ve Tüzmen, dünyanın en uzun sahilleri arasında yer alan Çevlik’i ve Kel Dağı ile Akdeniz’in masmavi sularını kuşbakışı seyretmenin keyfini de çıkardı.

Daha sonra Yayladağı Karamağara’da su altı dalışı gerçekleştiren ikili, derin sularda gizli kalmış güzellikleri yakından görme fırsatı buldu.

Savaş ve HBB yöneticileri, Hatay’ın sahip olduğu endemik, tıbbi ve aromatik bitkilerle, fidan ve çiçeklerinin görücüye çıkacağı EXPO projesinin detaylarını da eski bakan Tüzmen’e aktardı.

Türkiye’deki 8 bin bitki türünün 2 bin 500 tanesinin Hatay’da yetiştiğini belirten Savaş, “Fidancılık konusunda da zengin bir bölgeyiz. Tüm bu zenginliklerimizi, floramızı EXPO aracılığıyla dünya ile paylaşacağız. EXPO ile şehrimize, ülkemize ve bölgemize ekonomik canlılık katacağız” dedi.

HBB’nin hizmetlerini Hatay’ın geleceği için yapılan kalıcı çalışmalar olarak nitelendiren Tüzmen, “Hatay şanslı bir şehir. Hatay, çalışkan bir vali ve becerikli bir büyükşehir belediye başkanı ve kamu kurum temsilcilerinin gayretleriyle iyi yerlere gelecek. EXPO, Hatay’a ayrı bir değer katacak. Hatay kültürüyle, tarihiyle, gastronomisiyle EXPO 2021’e çok iyi hazırlanmış. Salgın bittikten sonra Hatay’ımızı Türkiye’nin ve dünyanın en başarılı şehirlerinden biri haline getireceğiz” dedi.

Savaş ve Tüzmen Hatay’ın doğa güzelliklerini ve macera sporlarını birlikte keşfetmeyi de ihmal etmedi.

Bir cevap yazın