Kale’deki krom tesisi kapasite arttıracak!

Çevre ve Şehircilik Hatay İl Müdürlüğü, Arsuz – Kale Mahallesi mevkiindeki Krom Ocağı ve Zenginleştirme  Tesisi  Kapasite  Artışı  projesi  ile ilgili hazırlanan Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) raporunun inceleme ve değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Hatay İl Müdürlüğü, Arsuz Kale Mahallesi mevkiindeki Krom Ocağı  ve  Zenginleştirme  Tesisi  Kapasite  Artışı  projesi  ile ilgili hazırlanan Çevre Etki Değerlendirme(ÇED) raporunun inceleme ve değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu.  Müdürlük, hazırlanan raporun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nca yeterli bulunduğunu ve nihai ÇED Raporu olarak kabul edildiğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Hatay İl Müdürlüğü, son şekli verilen ÇED Raporu ile ilgili şu açıklamayı yaptı, “Hatay İli, Arsuz İlçesi Kale Mahallesi Mevkii’nde Arsuz Madencilik İnş. Nak. ve Petrol Ürünleri San.  Tic. A.Ş.  tarafından yapılması planlanan Krom  Ocağı  ve  Zenginleştirme  Tesisi  Kapasite  Artışı  projesi  ile ilgili hazırlanan ÇED  Raporu  İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından ÇED Yönetmeliği’nin 12. maddesi gereğince incelenmiş ve değerlendirilmiş olup, İnceleme ve Değerlendirme Süreci sona erdirilmiştir. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nca rapor yeterli bulunmuş olup, nihai ÇED Raporu olarak kabul edilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi (1) fıkrasında “Komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED Raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere, Bakanlık ve/veya Valilik tarafından askıda ilan ve internet aracılığı ile on (10) takvim günü görüşe açılır.” ifadesi yer almaktadır. Halkımıza saygı ile duyurulur.”

Maden arama sahalarının yanısıra, Nardüzü Mahallesi’nde  Atık Geri Kazanımı, Kimyasal Madde Üretimi ve Kimyasal Madde Depolama projesi için başlayan ÇED süreciyle dikkatleri üzerine çeken Arsuz’da kapasite artışına onay verilen söz konusu krom ocağının proje alanı, Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası´na 100 metre mesafede bulunuyor..

Bir cevap yazın