Amik Ovası’nın ilk buğdayı TMO’da

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Amik Ovası’nda gerçekleşen ilk buğday hasadına katıldıktan sonra, Kırıkhan TMO’nun ilk buğday alımına eşlik etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay milletvekilleri ile birlikte buğday hasadına start veren Bakan Pakdemirli, buğday hasadı yapılan tarlada dekar başına 650 kg ürün elde edildiğini, bunun Amik Ovası’na has, özel bir durum olduğunu ve son derece memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Daha sonra Kırıkhan’a geçen Bakan Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO) Kırıkhan Hububat Deposunda incelemelerde bulunarak, ilk buğday alımını yaptı. Buğday teslimi yapan çiftçilerin fiyattan memnun olduklarını ifade eden Pakdemirli, çiftçilerin selamlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğini ifade etti.

Reyhanlı Barajı’na su taşıyacak olan 36 km. Karasu Kanalı T1 tünelinde incelemelerde bulunan Bakah Pakdemirli ve beraberindeki heyet, daha sonra orman yangınlarında zarar gören Belen’de fidan dikimi gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yıl Hatay’da 38 hektar alanın yangında zarar gördüğünü ve her yıl büyük bir mücadele ile orman yangınlarına karşı hazır olduklarını anlatan Bakan Bekir Pakdemirli, vatandaşları yangına karşı hassas olmaları ve  piknik yapıp ateş yaktıktan sonra mutlaka yangını söndürdüklerine emin olmaları konusunda uyardı.

Bir cevap yazın