Bakan Pakdemirli, Hatay’ın bereketli topraklarında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bir dizi inceleme ve ziyaret için geldiği bereketli topraklar diyarı Hatay’da Yayladağı çileğinin hasadını gerçekleştirecek.  Hatay Havalimanı’nda Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekilleri ve il başkanları Adem Yeşildal, belediye başkanları ve orman işletme müdürleri tarafından karşılanan Pakdemirli, ilk olarak Amik Ovası’nı gezdi.

DSİ olarak, Amik Ovası’na 1,5 milyon üzerinde yatırım yaptıklarını ifade eden Pakdemirli, “Hibe desteklerini 4 liradan 8 liraya, bu yılda 8 liradan 16 liraya çıkarmıştık. Yine mazotu 15 liradan 19 liraya, fark desteklerini de kilogramda 5 kuruştan 10 kuruşa çıkarmıştık. Bu ve bunun gibi yaptığımız doğru işler sayesinde de Türkiye’de ilk defa bu yıl ekilen alanlarda artış var. Yakın zamanda buğdayda Sayın Cumhurbaşkanımız fiyat açıkladı. Buğdayda 2 bin 250 lira, arpada da 1750 lira. Dekarda da 275 liraya varan destekler alıyor çiftçimiz. ‘Her zaman üretici dostu olacağız’ diye sözümüz vardı. Son 3 yıldır, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde çiftçimizi asla mağdur etmeyecek fiyat politikası güdeceğiz demiştik. Hasat öncesi fiyatları açıklayacağız demiştik. Bu sözümüzü tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Bugün itibariyle geçen yıla göre yüzde 36 oranla artan fiyatlarımız çiftçimizi memnun etmiştir. TMO alımlara başladıktan sonra hasat sonundaki fiyatlarımızı da en kısa açıklayıp çiftçimizi üreticimizin ürünü üzerinden kimsenin spekülasyon yapmaması hedefiyle çalışmalar sürdürecektir. TMO hiçbir kar amacı gütmeden başa başfiyatları hasat sonu fiyatını yakın zamanda açıklayacak. Kuraklık yaşıyoruz bu sene. Yüzde 25 üzerinde yağışlarda azalma var. Amik Ovası’nda Hatay’da son 3 yılda DSİ olarak 1,5 milyon üzerinde yatırım yaptık. 2 tane barajı tamamladık. İnşallah Hatay’da bu yıl 201 bin 400 dekar tarım arazisinin sulanıp, ekonomimize 564 milyon 369 bin TL katkı sağlamasını hedefliyoruz” dedi.

Hatay’da çiftçimizin alın teriyle yoğrulan bereketli topraklarda buğday hasadı gerçekleştiren Bakan Pakdemirli, saat 15:30’da Yayladağı’na geçerek Yayladağı çileğinin tanıtılması adına hasat gerçekleştirip, vatandaşlarla biraraya gelecek.

Bir cevap yazın