Yayladağı’ndan ‘Doğan’ bereket!

Hatay Valisi Rahmi Doğan, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Yayladağı’nda temsili çilek ve mantar hasadı gerçekleştirdi. Yayladağı’nda ilk olarak Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçını makamında ziyaret eden Vali Doğan, ardından İlçe Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra, kültür mantar üretimi yapılan odaları, çilek yetiştiriciliği yapılan tarım arazilerini ve muhafazası için yapılan soğuk hava depolarını inceledi.

Ziyaretlerde Vali Doğan’a Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Yayladağı Kaymakam V. Murat Kütük, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Vali Doğan çilek hasadında yaptığı konuşmasında, “Bölgemizde 3 yıl önce başlayan çilek yetiştiriciliği her yıl artarak devam etmekte. Bu yıl 4 bin 180 dönümlük bir araziye ekimi yapılan bu ürün tahmini 4 bin 180 kişiye istihdam sağlamakta büyük çoğunluğunu, sınır ilçesi olması sebebiyle savaştan kaçıp gelen Suriyeli misafirlerimiz oluşturuyor. Hasat edilen çileğin %70-80’i yurtdışına ihraç edilerek Yayladağı ilçemize yılda 80 milyon TL’lik bir gelir sağlamakta. Ekonomik getirisinin yüksek olduğunu gören çiftçilerimizde artık boş arazilerini çilek yetiştiriciliği ile değerlendiriyor. Önümüzdeki yıllarda çilek yetiştiriciliği yapılan tarım arazilerin artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi. Vali Doğan, burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek çiftçilerimize bereket ve tarım işçilerine kolaylıklar diledi.

Vali Doğan, Yayladağı ilçesinde üretimi yapılan Kültür Mantarı odalarını inceleyerek, yetkililerden üretim ile ilgili bilgi aldı.

Bir cevap yazın