Hatay’a çevre dostu araç filosu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent temizliği, sulama ve yük taşıma işlerinde kullanılan araç filosunu hava kirliliğine neden olmayan elektrikli ve sessiz araçlarla güçlendirdi.

Yeni araçların test sürüşünü gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, çevre dostu araçların ayrıca parkların temizliğinde ve olası yangınlarda itfaiye ekiplerine de destek olacağını söyledi.

Yeni araçların tesliminde konuşan Başkan Lütfü Savaş, “Artık parklarımızı çevreye duyarlı, karbon ayak izin sıfır olan ve oldukça hafif araçlarımızla temizleyeceğiz. Bu çalışmayı ülkemizde sadece iki ilçe belediyesi ve biz yapıyoruz. Bundan sonra da çevreye daha uyumlu, elektrikli ve karbon ayak izi sıfır olan araçlarla çalışmayı tercih edeceğiz. Bu araçları parklarda kullanarak en azından parklarda hava kirliliğine son demek istiyoruz. Bununla birlikte diğer alanlarımızda da hava kirliliğini azaltacak önlemleri almaya devam ediyoruz” dedi.

“İtfaiye teşkilatımız ve erlerimiz yalnız değil”

Hem sulama hem de yangınlarda kullanabilecek yeni kamyonlar hakkında da bilgi veren Başkan Savaş, “Bu araçlarımız da Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek. Artık İtfaiye teşkilatımız ve erlerimiz yalnız değil. Onların yardımına her an koşabilecek bir ekibimiz daha var. Filomuz daha da güçlü hale geldi. Hatay’ımıza hayırlı, uğurlu olsun” diyerek durmadan, yorulmadan Hatay’a hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Bir cevap yazın