Sınırın sıfır noktasında duygulandıran bayramlaşma

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde TSK Komuta Kademesi ile birlikte sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunmak amacıyla Hatay’a geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Ramazan ayının son iftarını Hatay’da hudut kartalları ile yapan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Akar, Bahar Kalkanı Harekât Bölgesi Sektör Komutanlığındaki inceleme ve denetlemelerinin ardından TSK Komuta Kademesi, sınır hattında ve ötesindeki harekât bölgelerinde görevli birliklerin komutanları ile video telekonferans yöntemi ile toplantı yaptı.

Sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan ve talimatlar veren Bakan Akar’a birlik komutanları, “Verilecek her türlü görevi yapmaya hazırız” yanıtını verdi.

Sınırın sıfır noktasındaki Hacıpaşa Hudut Karakolu’na gelişinde alay komutanından hudut tekmili alan Bakan Akar, karakol komutanına Türk Bayrağı hediye etti. Karakolda görevli Mehmetçik ile karavanadan iftar yapan Bakan Akar, “Hudut Kartalları”nın bayramını kutladı. Hudutların ve halkın güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakârca mücadele ettiğini aktaran Bakan Akar, hudut birliklerinin kendilerine verilen her görevi başarıyla yerine getirdiğini dile getirdi.

Kaçakçılıkla mücadelede kazanılan önemli başarılara dikkati çeken Bakan Akar, “Kaçakçılıkla mücadele konusunda da yapılması gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hudut hattında alınan önlemlere de değinen Bakan Akar, bunun daha da artırılacağını ifade etti.

Bakan Akar ve TSK komutanları daha sonra Şırnak’a geçti.

Bir cevap yazın