Bakan Soylu, bayramın ilk günü İdlib’de

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve beraberindeki heyetle birlikte İdlib’e bağlı Der Hasan ve Meşhed Ruhin bölgelerinde inşası sürdürülen briket evlerde incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, AFAD ve Sivil Toplum kuruluşlarının yardımı ve STK’ların desteğiyle İdlib’te 3 ayrı bölgedeki briket ev yapım çalışmalarını inceleyen Soylu’ya Bakan Yardımcıları İsmail Çataklı ve Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da eşlik etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İdlib’de incelemelerde bulunduğu 53 bin briket evin tamamlanan % 76’sına bölgedeki insanların yerleşmeye başladığını belirten Soylu, evlerde ve çadırlarda yaşayan Suriyelileri ziyaret ederek sorunları dinledi, bayramlarını kutladı. Çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Bakan Soylu, ailelere Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını da iletti.

Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Soylu, “Yaklaşık 1 yılda İdlib’de 35 bin ev nihayete erdirilmiştir. Bunların 28 binine taşınılmış, önümüzdeki günlerde gerisi bitirilecek. 51 bin projelendirilmiş yapılan ev var. Kısmet olursa temmuz ayında inşallah 51 bin evi bitirmiş olacağız. Yine yeni bir alana başladık. Orada da 7 bin 500 konutun altyapısı yapılıyor” dedi.

Bir cevap yazın