HADO için gün sayıyoruz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tamamlanan HADO gümrük sahasında yaptığı incelemede ilk deniz otobüsü seferinin yazın KKTC’ye yapılacağını söyledi.

HADO ile ilgili uluslararası izinleri almak için temaslara başladıklarını, Türk Bayrağı’nı Akdeniz’de dalgalandırmak için gün saydıklarını ifade eden Başkan Savaş, HADO ile ilgili fiziki çalışmaların tamamlandığını, sadece mendirek uzatma işinin kaldığını ifade etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan başta olmak üzere, emeği geçen bütün bürokratlara teşekkür eden Vali Doğan, “5 yıldır sancısını çektiğimiz gürbüz evladımız inşallah yakında doğuyor. HADO’nun gümrük sahası içerisindeyiz. Gümrük alanımız bitmiş durumda. Sadece biraz mendireği uzatma işimiz var. Onun dışında fiziki bir işimiz kalmadı burada. Arkadaşlarımız şu anda resmi işlemleri yapmakla meşguller. Uluslararası izinleri alabilmek için de belli birkaç noktada yapacağımız işlemle işimizi bitirmiş olacağız. Bizim umudumuz şu ki; mayıs sonuna kadar gerekli izinleri almak ve inşallah yazın da seferlerimize başlamak. KKTC’den başlamak üzere belki Ortadoğu’ya Lübnan’a, Beyrut’a sefer yapmak istiyoruz. Oradaki şartlar uygun olursa Beyrut’a da sefer yapacağız. Ama inşallah ilk seferimizi bu yaz KKTC’ne seyahat etmekle başlayacağız. Bu liman jeostratejik öneme sahip, bu şehrimiz için gerçekten önemliydi. Biz artık Akdeniz’de Türk Bandıralı Türk Bayrağını taşıyan deniz otobüslerimizle hem Kıbrıs’a hem de Lübnan’a, ilerleyen zamanlarda da başka ülkelere seyahat etmenin zevkini tadacağız. Aynı zamanda Hatay’ın tanıtımına, ticaretine ve turizmine büyük katkı sağlayacak bu proje tüm hemşerilerimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bürokraside bize destek olan tüm bürokratlarımızı tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Bu bizden sonraki insanlarımıza bırakacağımız belki de en stratejik güzelliklerden bir tanesi olacaktır. Tekrar hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın