Hatay Devleti Meclis Binası gerçek kimliğine kavuşuyor

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay’ın Anavatan’a katılma kararının alındığı Tarihi Meclis Binası ile bitişiğindeki Adalı Konağı’nda son aşamaya gelen restorasyon çalışmaları hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Kültür Sanat Merkezi ve Mutfak Sanatları Merkezi olarak hizmet verecek olan Hatay’ın kültürel mirası olan iki binayı yeniden kullanıma açmak için büyük bir çaba ortaya koyan Hatay Valisi Rahmi Doğan, üç alandan oluşan binada Meclis Binasının Kültür Sanat Merkezi, Adalı Konağı’nın Hatay Valiliği Mutfak Sanatları Merkezi, eski Antakya Oteli yerinin ise restoran olarak hizmet vereceğini söyledi.

Toplamda 4 bin metrekarelik bir alana sahip olan binanın  tamamının haziran ayının ilk haftasında faaliyete geçeceğini belirten Vali Doğan, “Biz bu üç alanı birleştirdik ve bir konsept üzerine dizayn ettik. Meclis binasının olduğu yer eskiden künefeciydi ve alt tarafında köfteciler vardı. Meclis binasının tamamını kültür sanat merkezi yaptık. İçerisinde bir tane kütüphane, 450 kişilik konferans ve tiyatro salonu var. Adalı Konağı’nın en üst katı ve orta alandaki bazı alanları Valilik Mutfak Sanatları Merkezi olarak kullanacağız. Hatay Mutfak Sanatları Merkezini Hatay Valiliği olarak biz ihale edeceğiz ancak bu bahsettiğim yer 2000 metre kare alana sahip olan Antakya Oteli’nin bulunduğu alan. Takdir edersiniz ki bu kadar büyük bir alanı Valilik olarak bizim İşletmemiz mümkün değil. Biz Hatay Mutfak Sanatları Merkezi’nde ihtiyacımız olan kısmı alıp arta kalan kısmını ve Antakya Oteli’nin bulunduğu alanı Hatay’a hizmet edecek, gastronomimizi öne çıkartacak, dışarıdan gelen misafirlerimizi memnun edecek firmalar için ihaleye çıktık. İhale henüz neticelenmedi, arkadaşlarımız üzerinde çalışıyorlar. Binanın tamamı Haziran ayının ilk haftasında faaliyete geçmiş olacak. Meclis binasında orijinal koltuklar kullanılacak. Eski koltuklar söküldü alındı, uzmanları tarafından bakımları yapıldı. Zemin oluşturulduğu an koltuklar yerine takılacak. Burayı kim kullanmak istiyorsa kullanabilir, biz de zaten kullanılmasını istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın