Onlar bu gezegenin gerçek kahramanları!

Konacık İlkokulu Müdür Yardımcısı Kübra Yıldız, 3-A sınıfı öğrencileri ile birlikte hayata geçirdiği ‘Gezegenin Kahramanı Sen Ol!’ adlı  e-Twinning projesi ile dünyayı tehdit eden küresel ısınmaya dikkat çekti.

Küresel ısınmanın önemli sonuçlarından olan iklim değişikliği konusunda çocuklar ve veliler üzerinde farkındalık oluşturmak amacıyla Romanya’dan bir, Türkiye’nin farklı illerinden de 8 okulun ortağı olduğu e-Twinning projesinde, Konacık İlkokulu öğrencileri arkadaşlarını ve ailelerini iklim değişikliğinin doğa üzerinde yarattığı olumsuz etkiler hakkında bilgilendirdi.

Enerji tasarrufuna ‘kullanmıyorsan kapat’, su israfına ‘suyu boşa akıtma’ gibi dikkat çekici etiketleri okuldaki elektrik prizleri ve çeşmelere de yapıştıran Arsuzlu öğrenciler, proje sayesinde şimdiden gezegen kahramanları olmayı başardı.

Proje yürütücülerinden olan Konacık İlkokulu Müdür Yardımcısı Kübra Yıldız, 2021 yılı başında başlayan projenin Mayıs ayında sonlanacağını belirterek, “Projemizin faaliyetleri ile öğrencilerimizde küresel ısınmaya neden olan etkenler, enerji tasarrufu, yenilenebilir enerji kaynakları, geri dönüşüm vb. konularda farkındalık kazandırmaya çalıştık. Dünyamız için büyük bir sorun olan küresel ısınmanın çözümünde kilit nokta olan gelecek kuşaklarımızda, alınacak önlemlere yönelik bilinç oluşturmak öncelikli hedefimizdir” dedi.
Okul Müdürü Erdal Sağır da insanlık için hayati bir sorun olan küresel ısınma ve iklim değişikliği konusu ile ilgili bir projede yer aldıkları için gurur duyduğunu belirterek, çalışmalarından dolayı Müdür Yardımcısı Kübra Yıldız’a ve öğrencilerine teşekkür etti.

Bir cevap yazın