Başkan Tosyalı’dan ‘Güven dolu 2 yıl’

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 2 yıllık görev sürecindeki hizmetlerini ve hedeflerini halkla paylaştı. “Güven dolu iki yıl’ sloganıyla gerçekleştirdiği toplantıda, proje ve hizmetleri ile bundan sonraki hedeflerini sinevizyon gösterisiyle kamuoyuna anlatan Başkan Tosyalı, 45 mahalleye eşit hizmet götürdüklerinin altını çizdi.

‘Göreve geldiğimiz günden bugüne yapılan işler, ihale süreci devam eden işler, takip edilen işler ve projeler’ dört ana başlık altında iki yıllık hizmetlerinin özetinin yeraldığı sunum eşliğinde çalışmalarını anlatan Başkan Tosyalı, 45 mahallede 96 km. denk gelen yaklaşık 142 bin ton asfalt çalışması ile İskenderun’da çukur ve çamurdan kurtulduğunu söyledi.

Belediye çalışmalarının yanısıra, zamana, sürece ve izne bağlı tüm projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tosyalı, mali disiplini önemsediğini de vurgulayarak, iki yıllık sürede belediyeye güveni arttırdıklarını ve bunun da faydalarını yaşadıklarını ifade etti.

Göreve geldiklerinde 108 olan araç sayısına 28 yeni araç ekleyerek, araç filosunu 136 araca çıkardıklarını belirten Başkan Tosyalı, 7-8 ay içerisinde de 1/1000’lik imar revizyon planını hayata geçirerek, ilçenin imar sorununu ortadan kaldırdıklarını anlattı.

2 otoban bağlantı yolu ile ilgili ciddi mesafe aldıklarını ve trafiği rahatlatmaya çalıştıklarını da aktaran Başkan Tosyalı, ilçede kayıtlı 100 bin araç olduğuna vurgu yaparak, ağır tonajlı araçların ve kamyonların mahalle aralarında yarattığı olumsuzlukları ortadan kaldırmak adına da bu çalışmanın önemine değindi.

15 gün önce ihalesi yapılan yarı olimpik yüzme havuzunu bölgede eksikliği hissedilen tam olimpik bir yüzme havuzuna dönüştürmek için girişimlerde bulunduğunu belirten Başkan Tosyalı, projeleri arasında 80 yataklı öğretmenevi, bilim sanat merkezi (bilsem), 20 milyonluk proje ile Balıkçı barınağı iyileştirilmesi, Tosyalı Eğitim Meslek Lisesi, içerisinde sanat galerisi ve kütüphanesi olan Kültür Sanat Kongre Merkezi, ziraat park projesi, 16 mahalleyi ilgilendiren ve ışıklandırması ile sahile kadar uzanan, peyzaj çalışmasıyla yeni bir yaşam alanına dönüşecek Feyezan Kanalı projesi, paydaşlarının Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi olduğu Konya’dan sonra 2. büyük bisiklet yolu projesi, millet parkı içerisinde Ters ev projesine de yer verdi ve çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı.

Deniz müzesinin yanında aynı anda 500 – 750 kişinin kitap okuyabileceği bir Şehir Kütüphanesi yapılacağını da belirten Başkan Tosyalı, kütüphane ile ilgili proje çalışmalarının 3 ay içinde tamamlanacağını ve projenin deniz müzesi ile sahil manzarasına uygun olarak hazırlandığını belirterek, “İskenderun’a değer’ projelerin hepsini hayata geçireceklerini belirtti.

Bir cevap yazın