Başkan Tosyalı, sessizliğini bozdu!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, il olma talebinde sessizliğini koruduğuna dair yapılan eleştirilere yanıt verdi. Başkan Tosyalı’nın iki yıllık değerlendirme toplantısında, İskenderun ile birlikte 6 ilçe belediye başkanı ve bölge milletvekillerinin İskenderun’un il olması için harekete geçmesi gerektiğini dile getiren basın mensuplarına açıklama yaptı.

İskenderun’un il olmasının Hatay’ı böleceği şeklindeki açıklamalar, fitne ve ayrımcılık şeklindeki değerlendirmelere de yanıt veren Başkan Tosyalı, “İskenderun il olduğunda kardeş ilimiz Hatay olacak.  Biz yine Hatay’a gideceğiz. Ayrıclığa ve bu tür açıklamalara gerek yok. Bizim kimseden ayrılmak, ayrışmak gibi bir düşüncemiz yok. Biz il olduğumuzda Hatay da kazanacak” dedi.

İskenderun’un il olmasını çok istediğini, konunun tamamen hükümet ve Cumhurbaşkanı yetkisinde olduğunu ifade eden Başkan Tosyalı, “Göreve geldiğimde gördüm ki; İskenderun yerel yönetimden alması gereken hakkı alamıyor. Buranın il olmasını çok istiyorum. Bütün

imkanlar öteki tarafta kalıyor. Kıvılcım büyüyerek devam ediyor, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Şahsım bununla ilgili gerekli girişimleri yapacağım. Ha takdir edersiniz ki bunun kararını verecek olan Cumhurbaşkanımız ve hükümettir. Ama önce istemek lazım. Bugün topraktan dahi bir ürün istemek için tohum atmak lazım. Eğer siz bunu istiyorsanız, hayal ediyorsanız gerçekleşir. Allah’a çok şükür ben şuanda böyle bir heyecanın olduğunu görüyorum. Ama hayalci olmayalım. Bugün konuştuk İskenderun yarın olacak diye bişey yok. Biz talep edeceğiz, sadece biz istemeyeceğiz, Erzin’de isteyecek, Payas da isteyecek, Belen’de isteyecek, Arsuz’da isteyecek hatta Hassa bile isteyecek. Hassa Tüneli harekete geçmek üzere. Yarın oraya yatırımlara kim gidecek? Bizim buradaki sanayicilerimiz gidecek. Bölgenin daha iyi hizmet almasını istiyorum. İskenderun il olursa kaybeden diye bir şey olmayacak. Antakya tarafı daha çok kazanacak. Teşvikte 5. Bölge olmak istiyorlar. İskenderun il olunca orası da istediğini alacak” dedi.

Bir cevap yazın