Milletvekili Yayman’ın turizmde de rotası; Hatay

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, 15-25 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm haftası dolayısıyla Hatay Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ziyaretinin ardından, Şehir Müzesini gezdi.

Hatay’a dair kültür, sanat, gastronomi ve turizm konularının gündeme geldiği buluşmada,  önceki dönemde Kültür ve Turizm Bakan yardımcılığı görevinde de bulunan Milletvekili Yayman, Hatay’ı kültür turizmin başkenti yapacaklarını belirterek, en büyük hayalinin Hatay’a tarihsel misyonuna yakışacak büyük bir Kültür Sanat Merkezi kazandırmak olduğunu ifade etti.

Covid-19 salgının tüm hayatı ve turizmi derinden etkilediği bugünlerde Turizm Haftası’nın buruk bir şekilde kutlandığına dikkat çeken Yayman, “Duamız odur ki salgın biran önce biter ve eski günlere döneriz. Türkiye, Dünyanın en büyük turizm markalarından biri ve inşallah yaraları en kısa zamanda sararak turizm pastasından hak ettiği payı alacaktır” dedi.

‘Türkiye, Dünyanın açık hava müzesi ve turizm ülkesidir’

Türkiye’nin 2023 turizm hedeflerinden bahseden Yayman, “Covid 19 salgını bittiği veya kontrol altına alındığı anda turizm uçacaktır. Geçen 1.5 yılda insanlar evde durmaktan çok sıkıldı ve özgürce tatile gidip mutluluğun keyfini çıkartmak istiyorlar. Sektörün büyük zorluklar yaşadığını biliyoruz, yaraları sarmak için hertürlü tedbirler alınmaktadır. Türkiye’nin 2023 hedefi sadece sayısal verilerden ve turist hedefinden ibaret değildir. Bu hedeflerin başında; Marka şehirler, arkeoloji ve ören yerleri, gastronomi turizmin yaygınlaşması, Konaklama ve tesisleşmede markalaşma, Turizmi çeşitlendirme, alternatif turizmi geliştirme, pazar payını artırma ve pazarı çeşitlendirme ve turizmi ülkeye yayma ve turisti ülkede daha çok tutma gibi stratejik hedefler bulunuyor. Bu vizyonun hedefi Türkiye’yi uluslararası arenada lider bir ülke konumuna yükseltme amacını taşımaktadır. Türkiye, Dünyanın açık hava müzesi ve turizm ülkesidir. Turizm Haftası’nda yapılacak etkinliklerle turizm bilincinin ve farkındalığının toplumda yaygınlaşacağına inanıyorum” dedi.

‘Hatay, geleceğin turizm şehri olacak’

Hatay’ın turizm potansiyeline de değinen Milletvekili Yayman, “Hatay şuanda bir müzeler şehrine döndü. İnşallah bu algısını daha da güçlendireceğiz. Mevcutta sadece Antakya merkezde tam 5 müzemiz var. Arkeoloji müzemiz Dünyanın en büyük mozaik müzesi. Yeni açılan şehir müzemiz ise Türkiye’nin en güzel şehir müzesidir. Müze otel başlı başına eşsiz bir destinasyon olurken müze otelin altındaki Necmi Afsuroğlu müzesi dünyada farkındalık oluşturan bir müze oldu.  Hatay’ımız eşsiz hikayesiyle insanların ruhunu olduğu kadar midesini, gözünü ve gönlünü de doyuran bir şehirdir. Metropollerden sıkılan günümüz insanı bir hikayenin, bir gizemin peşine düşerek Hatay’ımıza geleceklerdir. Deniz-Kum-Güneş turizminden sıkılan insanlar alternatif turizm arayışlarına yönelmişlerdir. İşte Hatay yeni dönemin Kültür turizminin başkenti olacak bir potansiyele sahiptir. Herşeyden öte turizmin bacasız sanayi olduğuna yürekten inanan donanımlı bir turizm sektörümüz ve bilinçli insanımız var. Son 3 yıldır sektörle düzenli olarak strateji toplantılarımıza devam ediyoruz. Salgın günlerinde dahi bu toplantılara ara vermedik. Hatay’ın turizmdeki güçlü ve zayıf yönlerini irdeleyip fırsatları ortak akılla tartışıyoruz.. Temel amacımız; şehrimizi salgın sonrası döneme hazırlamaktır. Salgın bittiğinde ülkemizde ve şehrimizde turizm patlayacaktır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın