Hatay’dan yankılanan ‘Milli’ ses!

Farklılıklarıyla zenginlik yaratan medeniyetler şehri Hatay’da kan bağışı çağrısı içerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nın hoşgörüsü, iyiliğin ve kardeşliğin sesiyle yankılandı.

Türk Kızılayı Hatay Şubesi’nin pandemi sürecinde ve özellikle Ramazan ayında ihtiyaç duyulan ve azalan kan stoklarına katkı sağlamak amacıyla başlattığı ‘Kankardeşim Hatay’ projesine destek çağrısı yapan dini inanç önderleri, herkesi kan bağışına ve insanların hayatına iyilikle dokunmaya davet etti.

Türk Kızılayı Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış, Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat ile Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü’nün de, Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Ruhani Pederi Jan Dellüler, Alevi İş Emek Dünyası Derneği Başkanı Mustafa Köse ile Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili’ye eşlik ettiği kan bağışı çağrısında, ‘Renklerimiz farklı olsa da kan rengimiz aynı’ mesajıyla Hatay’da yaşayan herkes aynı noktada buluşmaya ve insanlığa can olmaya davet edildi.

Türk Kızılayı’na kan bağışı yaparak hayat kurtarma çağrıları şöyle;

Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat; ‘Kan bağışı, can bağışı demektir.’

Antakya Rum Ortodoks Kilisesi Ruhani Pederi Jan Dellüler; ‘Kan vermek insanlık görevidir, kan vermek yardımlaşmadır.’

Alevi İş Emek Dünyası Derneği Başkanı Mustafa Köse, “Damlaya damlaya can olur, birike birike can bulur.’

Hatay İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili: ‘Hasta kardeşlerimize kan bağışında bulunmak candan cana verilmiş bir sadakadır.’

Akdeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Mahmut Gülcü; ‘En büyük zenginliğimiz çok farklı kültürlere sahip olmamız, üç semavi dinle birada yaşamamız… Ama hepimizin ortak noktası; kan rengimizin aynı olması.’

Türk Kızılayı Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış, ‘Hepimiz bir gün kan bağışına ihtiyaç duyabiliriz. Kan bağışlamak hayat kurtarmaktır. Hayat kurtarmak senin kanında var. Hadi Hatay kanınla geleceğe can ver. ‘Kankardeşim Hatay’ projesiyle Kızılay’a verdiğiniz her kan insanlığa kattığın bir can olsun. Sizsiz olmaz”

Bir cevap yazın