Kadına Şiddet İle Mücadele’de 3 kadın!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in başkanlığında, “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığın himayesinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın öncülüğünde başlatılan ve İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının ortak imzasıyla yürürlüğe giren, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” çerçevesinde düzenlenen toplantıda İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Esma Gülay, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı ile Cumhuriyet Savcısı Ebru Sarıoğlu Çevik de yer aldı.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakam İskender Yönden ve mesleklerinde dikkat çeken 3 başarılı kadının yanısıra,  İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İlçe Yazı İşleri Müdür Vekili Fatma Tunç, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Önder Sarı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Vekili Yılmaz Balaman ve ilgili/yetkili görevliler katıldı.

Toplantıda, 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri göz önünde bulundurularak, paydaş kurumların yetkilileri tarafından kendi sorumluluk alanlarında yaptıkları çalışmalar analiz edilerek, katılımcıların görüş, öneri ve temennileri de alınmak suretiyle çözüm odaklı istişare de bulunuldu.

Bir cevap yazın