Otizmli öğrencilerden ‘EXPO’ imzası!

EXPO 2021 Hatay Organizasyon Ekibi ve EXPO Hatay Gönüllüleri, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Defne’deki İlkadım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki otizmli öğrencilerle bir araya gelen EXPO Heyeti, yaptıkları gösteri ve eğlencelerle öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı.

Hazırlanan boyalar ile EXPO’21 HATAY yazısını elleriyle boyayan öğrenciler, EXPO Gönüllülerinin verdiği mini konserde söylenen şarkılara eşlik ederken, mutlulukları görülmeye değerdi.

EXPO Hatay Organizasyon Ekibi’nden Derman Dağlı, düzenlenen etkinliğin amacını; “Otizmin eksiklik değil farklılık olduğunu vurgulamak için buradayız. Amacımız; otizmli bireyle daha özenli yaklaşılması için farkındalık yaratmak” dedi.

Otizmde erken teşhis çok önemli

İlkadım Özel Eğitim Merkezi’nde görevli Uzman Psikolog Gülşen Filazoğlu Çokluk, “2 Nisan Otizm Farkındalık Günü, otizmli çocukların farkına varma ve hakları konusunda onlara destek olma için önemli bir gündür. Otizmde çok önemli olan erken teşhis ve gerekli eğitim becerilerinin yönetimi üzerine farkındalık yaratmak için buradayız. Otizmli çocuklar, iyi eğitim programları ve doğru yönlendirme ile dünyayı değiştirecek işler başarabilir. Öğrencilerimiz bugünkü etkinlikten çok mutlu oldular. Hatay Büyükşehir Belediyesine, EXPO yetkililerine ve koordinatörlerine çok teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın