İskenderun Belediye Meclisi ‘İL’ için ayağa kalktı

İskenderun Belediye Meclis Üyeleri, İskenderun’un il olması için ortak karar aldı. Samandağ sınırından başlayarak, İskenderun ile birlikte Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, Payas da dahil 6 ilçenin birleştirilmesi ve Arsuz’a bağlı Karaağaç Mahallesi’nin de ilçe olmasıyla Adana sınırına kadar oluşturulacak İskenderun ilinin Hatay’a daha çok değer katacağını ifade eden belediye meclisinde grupları bulunan tüm siyasi partilerin başkanvekilleri, Başkan Fatih Tosyalı’ya meşaleyi yaktığı için teşekkür etti.

İskenderun Belediye Meclis toplantısı sonrası, yerel dinamikler, stklar, odalar ve siyasilere kenetlenme çağrısı yapılırken, meclis üyeleri ayrıca ‘İskenderun’un il olması bir heves değil’ mesajı verdi.

İskenderun’un hakkını alacağına inandığını söyleyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İskenderun’un il olması konusunda meclisimizin göstermiş olduğu desteği çok önemsiyorum. Erzin, Dörtyol , Payas, Belen ve Arsuz halkı ile birlikte tüm siyasi partiler, STK’lar, oda  ve derneklerin hepsi bir araya gelerek ‘Ben değil, Biz olarak’ bunu hep beraber gerçekleştirelim. İl olma teşebbüsümüz gerçekleştirdiği takdirde Hatay’da kaybeden olmayacak. Dağın o tarafı dediğimiz ilçelerimiz de, biz de kazanacağız. Burada yerinde hizmetin çok daha güçlü, imkânların çok daha iyi değerlendirileceğine inanlardanım. Odalar, dernekler, yazılı görsel basını herkesi desteğe çağırıyorum. İnşallah, bunu hep beraber gerçekleştirmek bize nasip olur” dedi.

Bir cevap yazın