‘Faaliyet raporuna’ CHP’den red!

İskenderun Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nda encümen üyeleri ve bir yıl boyunca görev yapacak ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında, 12 maddenin karara bağlandığı meclis toplantısında komisyonlarda Ak Partili isimlerin seçilmesi dikkatlerden kaçmazken, meclise CHP Grubunun doğrudan teminler ile belediyenin gelir – gider ve borç oranlarındaki dengesizliği gerekçe göstererek faaliyet raporuna red oyu vermesi damga vurdu.

Düğünyurdu Mahallesi’nin adı değişti

Düğünyurdu Mahallesi’nin adının eski ve tarihi ismiyle yeniden anılması ve kamu kurum kuruluşlarındaki karışıklığın giderilmesi amacıyla Cebike Mahallesi olarak değiştirilmesinin de oybirliği ile kabul edildiği toplantıda, boş arsa sahiplerine bir aylık ihtarın ardından arazilerinde oluşan çöp, inşaat atığı ve yabani otların temizliği için, temizlik işleri müdürlüğüne metrekare başına 2 lira ödenmesi ile ilgili madde de oybirliğiyle kabul edildi.

CHP, RED verdi!

Belediye Başkanlığının 2020 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile ilgili maddenin görüşülmesi için, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Meclis 1. Başkan vekili Beyazıt Bestami Bilgili ile yer değiştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Kayış’ın doğrudan teminleri, Fatin Bereketoğlu’nun da belediyenin borcunun 189 milyon lira olduğuna dikkat çekerek, gelir – gider ve faiz oranlarını gerekçe göstererek doğru bir faaliyet yılı geçirilmediğinin ortaya çıktığını belirtmesi üzerine RED oyu kullanacaklarını belirtmesi üzerine Başkan Tosyalı açıklama yaptı.

‘Bu borç benim borcum değil’

İskenderun Belediye Başkanı Başkanı Fatih Tosyalı, oldukça şeffaf olduklarını ve belediye meclis üyelerinin talep ettikleri her bilgiye rahatlıkla ulaşabildiğini belirtirken,  “Bu borç benim borcum değildir. Geçmiş dönemki 3 belediye başkanımızın borcudur. Böyle bir faaliyet raporunu onaylamanızı beklemiyorum. Belediyeyi 234 milyon lira borçla devraldık, 189 milyon liraya düşürdük. Resmi faaliyet raporundaki rakamlarla herşey şeffaftır. Belediyemiz güçlüdür. Tüm kamuoyu bilsin ki; biz bir kere bile meclise borçlanma ile ilgili madde getirmedik. Hizmetlerimizi kendi imkanlarımızla yaptık.  Borç getirmemek için de uğraşıyoruz” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar da konuyla ilgili, “Belediyemiz, son 2 yıldır mali disiplin noktasında elinden geleni yapmaktadır. Önceki dönemlerle kıyaslanamayacak bir disiplin söz konusu ve ciddi bir gayret var. Ciddi bir borç ödemesi var. İskenderun Belediyesi’nin finansal açıdan vizyonu yükseldi” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Komisyonlarda Ak Parti üstünlüğü

Mecliste yapılan gizli oylamada, Belediye Meclis Divan Kâtipliğine 2 asil üye Gül Nalcı ve Seçkin Yıldırımöz, yedek üyeliğe ise Halil Güneş ve Mehmet Ünivar seçildi.

Meclis 1. Başkan Vekilliğine Beyazıt Bestami Bilgili, Meclis 2. Başkan Vekilliğine Emir Selim Yazar(MHP) seçildi.

Belediye Encümeninde görev yapmak üzere 3 adet üye ise AK Parti’den Halil Ayğan, Tayfun Boda ve Adnan Mursaloğlu seçildi.

İmar Komisyonu’nda görev yapacak 3 üye; Erdem Ünlü Çetinkaya, Emir Selim Yazar ve Mecit Boğuşoğlu(CHP) olarak belirlendi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev yapacak 3 üye İsa Sarraçoğlu – Mehmet Ünivar – Bülent Şimşek(CHP) olarak belirlendi.

Bir sonraki meclis toplantısının 3 Mayıs 2021 pazartesi günü saat: 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.

Bir cevap yazın