‘Koltuğa değil, ülkemize sevdalıyız’

Şahsıma sayın genel başkanımız tarafından tevdi edilen genel merkez yönetim kurulu üyeliği ve komite başkanlığı vazifesi sebebiyle, gururla iki yılını tamamladığım MÜSİAD Hatay Başkanlığı görevimi yine büyük bir gurur ve mutlulukla devrediyorum.

Görevi devraldığımız 2019 yılının ocak ayından bugüne kadar yönetim kurulumuz ve üyelerimiz ile birlikte birçok faaliyet ve organizasyonlar yaptık. Özellikle ilk yılımızda genel merkezimizin de tam desteğini alarak ilimiz ve bölgemiz adına birçok ciddi faaliyetler gerçekleştirdik.

Ancak 2020 yılının ilk aylarından itibaren ülkemizi etkisi altına alan salgın sürecinden dolay buluşmalarımızı ve organizasyonlarımızı ertelemek zorunda kaldık ama üyelerimiz ile buluşmayı dertleşmeyi hiçbir zaman aksatmadık.

Üyelerimizin hem bireysel ve hem de kurumsal anlamda bütün meseleleri ile ilgilenebilmek için sahsım ve yönetim kurulum elimizden geleni yaptık. Zor zamanda bir ve beraber olmanın gereğini gücümüz nispetinde yerine getirdik.

Genel merkezimize hem bölgemiz, hem de projelerimiz ile alakalı düzenli raporlar hazırladık.

Geldiğimiz noktada 225 şube ve temsilcilik içerisinde MÜSİAD Hatay Şubemizi en başarılı şubeler arasında 13’üncü sıraya yükseltmeyi başardık.

Elbette ki en büyük duamız ve temennimiz bu salgın sürecinin biran önce son bulması ve süreçten etkilenen işletmelerin, tekrar canlanması ve kayıplarını tez zamanda telafi edebilmesidir.

Ekonomik anlamda salgın sürecinde hükümetimiz, üretim yapan sektörlere ve esnaflara nefes olacak destekler verdiler. Borçlar ertelendi, yeni krediler ve SGK destekleriyle doğru zamanda çok doğru hamleler yapıldı. Böylece birçok iflasın ve sosyal problemin önüne geçilmiş oldu. Umudumuz, normalleşme ile beraber Türk İş Dünyası’nın bu süreci en az zayiatla atlatabilmesidir.

MÜSİAD, bir bayrak yarışıdır ama bildiğimiz atletizmdeki gibi bayrağı verince kenara çekilmek yoktur. Bayrağı devreden de; bayrağı alan da hedefe doğru beraber koşar ve yollarına birlikte devam eder. 

MÜSİAD Başkanlığı bir koltuk sevdası değildir. Bütün başkanlarımızın, bu görevi icra edebilmesi için işinden, ailesinden uykusundan ve hatta kendisine ayırdığı zamandan bile fedakârlık etmesi şarttır.

MÜSİAD’ta devir teslim zamanlarında seçimler yapılmaz, listeler havada uçmaz ve insanlar birbirlerinin kalbini asla kırmaz. Her zaman istişare vardır, mutabakat vardır ve anlaşma vardır.

MÜSİAD’ın ruhu, en güçlü yönüdür. Allah bizleri birlik dirlik ve kardeşlik yolundan ayırmasın. Bizler; sayın genel başkanımızın tabiri ile dertli, sırtı yatak görmeyen, rahat olamayan insanlarız!

Ülkemizin, bir milimetre daha ileri gidebilmesi için gayret etmeye, üretmeye, mazeretsiz hizmet etmeye durmadan devam edeceğiz.

MÜSİAD Hatay Şubesi’nin kurulduğu 2007 yılından bugüne kadar başta görevi devraldığım

Kurucu Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı’ya, yönetimlerde görev alan bütün yönetim kurulu üyelerimize ve görev alan tüm arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.

2019 yılının Ocak ayından bu yana iki yıl boyunca birlikte çalıştığım ve görev aldığım andan itibaren benimle birlikte durmadan, yorulmadan, vazgeçmeden, kardeşçe çalışan ve görevimiz boyunca çok büyük desteklerini gördüğüm yönetim kurulu üyesi kardeşlerim ile

hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Yeni dönemde, bayrağı devralan kıymetli Ali Özyurt başkanımıza ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza gönülden başarılar diliyorum. Rabbim, hak bildiğimiz bu yolda yardımcımız olsun.

Bir cevap yazın