Gazilerimiz ebediyete uğurlandı!

İskenderun’da bir gün arayla biri Kıbrıs, biri de Kore gazisi olmak üzere iki Muharip Gazi hayatını kaybetti. Kaptan Paşa Camii’de dün Kore Gazisi Mehmet Aracı için, bugün de Kıbrıs Gazisi Burhan Gerçeker için askeri tören düzenlendi.

Kıbrıs Gazisi Burhan Gerçeker için bugün Cuma namazına müteakip düzenlenen cenaze namazına Kilis Valisi Recep Soytürk, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve beraberindeki heyet katıldı.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, gazilerimiz için düzenlenen törenlerin ardından, yayınladığı taziye mesajınnda, “İlçemizde ikamet eden ve ebedi istirahatgahına kavuşan Kore Gazimiz Mehmet Aracı ile Kıbrıs Gazimiz Burhan Gerçeker’e Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ederken, kederli ailesi başta olmak üzere tüm yakınları, silah arkadaşları ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı dileriz. Şehitlik ve Gazilik; Milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlar olduğu şüphesizdir. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makama yükselmiş olan aziz şehitlerimiz ve şehadetin şahidi kahraman gazilerimiz; her zaman kadirşinas milletimizin haklı birer gurur kaynağı olmasının yanı sıra vatanseverliğin ve şanlı kahramanlığımızın abidesi ve sönmeyen meşaleleri olarak tarihimizde ve gönlümüzde ilelebet baki kalacaktır” dedi.

Bir cevap yazın