İTSO, istihdam için iştirakçi oldu

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım, SafeJob, Safe Future (Güvenli İş, Güvenli Gelecek) projesi kapsamında Proje Koordinatörü Kerem Deveci ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ı ziyaret etti.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkı sunduğu proje hakkında Başkan Yılmaz’a bilgiler aktaran Okul Müdürü Yusuf Yıldırım, İskenderun’da sanayi bölgesini yakından ilgilendiren, üretim ve istihdama büyük katkı sağlayacak olan projenin Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle finanse edileceğini belirterek, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uhdesinde ve İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Özçelik-iş Sendikası İskenderun Şubesi’nin de iştirakçileri olduğunu vurguladı.

Projenin hedeflerinden bahseden Yıldırım, “İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren metal ve makina sanayi işletmelerinden belirlenen 20 İş Sağlığı ve Güvenliği kurul üyesinin ve 300 işçinin İş Sağlığı ve Güvenliği alanında farkındalıklarını arttırmak olacak. Bunun yanısıra İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda kurumsal kapasitesini geliştirmek de hedeflerimiz arasında yer almakta” dedi.

Okul Müdürü Yusuf Yıldırım ile İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz daha sonra uygulamaya başlanan ‘Güvenli iş güvenli gelecek’ İş sağlığı ve güvenliği projesinin faaliyet planlarını inceledi.

Bir cevap yazın