EXPO2021 Fuar Alanına tam not!

10 Aralık’ta Medeniyetler Bahçesi temasıyla açılacak olan EXPO2021 Hatay’ın şimdiden ilgi çeken fuar alanlarını Hatay Barosu’na bağlı avukatların ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin ve beraberindeki heyet inceledi.

HBB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık ve EXPO Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar’ın eşlik ettiği ziyaretlerde, konuklar alandaki çalışmaları yakından inceleme fırsatı bulurken, HBB ekibi fuar alanlarında yaz aylarından itibaren etkinliklere başlayacaklarını dile getirdi.

‘Burası sadece Hatay’a değil, Türkiye’ye hizmet’

EXPO alanına hayran kaldığını ifade eden Hatay Baro Başkanı Avukat Ekrem Dönmez, “Burası Antakya’nın en güzel yerlerinden bir tanesi. Buraya geldiğimde neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. Doğanın varlığını bozmadan muazzam bir yatırım yapılarak bir iş başarılmış. Başkanımız Lütfü Savaş’ın katkıları ve ekibinin büyük emeği ile Türkiye’nin ilgisini çekecek bir yapı kurulmuş. Bu yapılara hepimizin ihtiyacı var. Burası sadece Hatay’a değil Türkiye’ye hizmettir” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

EXPO Hatay’ın tüm kentin ve ülkenin reklamı olacağını belirten Dönmez, Cumhurbaşkanı ve siyasilere açık çağrıda bulunarak, herkesi EXPO Hatay’a sahip çıkmaya, HBB’yi ve Hatay halkını yalnız bırakmamaya davet etti.

 “Hatay’a ve ülkemize hayırlı olsun”

EXPO’ların medeniyet ve kültürlerin buluştuğu mekanlar olduğunu ifade eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, “Hatay’a çok güzel kalıcı bir eser ve yaşam merkezi bırakma adına çok güzel bir çalışma yapılmış. Hatay ülkemizin tarihinde çok önemli bir yere sahip olan bir kent. Böyle bir merkeze böyle bir EXPO’nun düşünülmüş olması her şeyden önce çok değerli. Burası EXPO sonrasında yaşam, ziyaret ve sanat merkezi olabilecek bir alan. Hatay’a ve ülkemize hayırlı olsun. İnşallah burada yer alırız. Sakarya, dış mekân süs bitkiciliği, botanik ve peyzaj alanında öncü olan şehirlerden bir tanesidir. EXPO Hatay organizasyonunun sadece Hatay’a değil ülkemize de çok büyük yarar sağlayacağına inanıyorum” diyerek, bu güzel girişim için HBB Başkanı Lütfü Savaş ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Sakarya heyeti, Antakya-Defne bölgesindeki fuar alanının ardından, İskenderun-Arsuz bölgesindeki alanı gezdi.

Bir cevap yazın