Hatay, mesleki eğitimde farkını ortaya koydu!

Mesleki eğitimde eğitim, üretim, istihdam çevrimini güçlendirmek için atılan adımları değerlendirmek üzere Hatay’a gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Hatay Valisi Rahmi Doğan ziyaretinin ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirdi.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Bakan Yardımcısı Özer’i, birçok medeniyetin, kültürün ve inancın bir arada yaşadığı kadim şehir Hatay’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Doğan, devam eden pandemi döneminde ilimizde fiziksel eğitime açık olan okullarımızla ilgili bilgiler verdi.

Nazik kabulleri ve misafirperverliğinden dolayı Vali Doğan ‘a teşekkür eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, daha sonra il milli eğitim müdürlüğüne geçerek, Hatay’daki mesleki eğitimle ilgili değerlendirme yaptı.

Hatay’daki iki meslek lisesinin AR-GE merkezlerinin 2021 yılı proje başvurusunun kabul edildiğini ifade eden Özer, “Hatay’da mesleki eğitim okullarında yapılan üretimden elde edilen gelirin 2017 yılında 4,9 milyon lira olduğunu belirten Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, “Hatay’da mesleki eğitim okullarımızda yapılan üretimden elde edilen gelir 2017 yılında 4,9 milyon lira iken bu miktar Kovid-19 salgınına rağmen 2020 yılında 18,6 milyon liraya yükseldi. Yani Hatay’da mesleki eğitimde üretim kapasitesi son üç yılda yaklaşık dört kat arttı. Hatay’daki mesleki eğitim bu dönemde inanılmaz bir performans gösterdi. Maskeden dezenfektana, yüz koruyucu siperlikten tek kullanımlık önlük ve tuluma kadar ihtiyaç duyulan hemen hemen tüm ürünler Hatay’da üretilebildi. İlk solunum cihazı ve N95 maske makinesi Hatay’da üretildi. Tüm bu gelişmeler Hatay’da mesleki eğitimin geldiği noktayı göstermesi açısından son derece önemli başarılar. Bu kapsamda Hatay’da da alanında güçlü meslek okullarımızda AR-GE merkezleri kurduk. AR-GE merkezlerimizin 2021 yılı proje başvuru değerlendirmeleri sonuçlandı. Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hatay İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulunan AR-GE merkezlerimizin projeleri kabul edildi ve projelere gerekli finansman destekleri sağlandı. Hatay’daki başarıda ortak hareket etmek oldukça etkili oldu. Bu başarıların elde edilmesinde katkılarından dolayı Valimiz Rahmi Doğan’a, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, oda başkanlarımıza, hayırseverlerimize, paydaşlarımıza ve sektör temsilcilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Hatay’da bu süreçleri başarı ile yürüten Hatay İl Milli Eğitim Müdürümüz Kemal Karahan ve çalışma arkadaşlarını başarılarından dolayı kutluyorum” dedi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Hatay’daki okulların genel durumu ile ilgili bilgiler aktardı.

Bir cevap yazın