Dörtyol’a dev yatırım!

Hatay Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Pet Gaz Anonim Şirketi’nin Dörtyol’da LPG Depolama Tesisi Kapasite Artısı ve Tüp Dolum Tesisi Projesi için ÇED Raporu’nu değerlendirdi. Pet Gaz’ın Dörtyol Yeşilköy Mahallesinde yaklaşık 130 bin metrekarelik alan üzerinde yürüttüğü LPG Depolama faaliyetinde kapasite artışı ve Tüp Dolum Tesisi Projesine yönelik nihai ÇED raporunu yeterli bulan müdürlük, yönetmelik gereği raporu, halkın görüş ve önerilerine açılacağını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Dörtyol İlçesi, Yeşilköy Mahallesi Mevkii’nde Pet Gaz Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Lpg 2 Depolama Tesisi Kapasite Artısı ve Tüp Dolum Tesisi Projesi ile ilgili ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından ÇED Yönetmeliği’nin 12. maddesi gereğince incelenmiş ve değerlendirilmiş olup, İnceleme ve Değerlendirme Süreci sona erdirilmiştir. İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nca rapor yeterli bulunmuş olup, nihai ÇED Raporu olarak kabul edilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 14. maddesi (1) fıkrasında “Komisyon tarafından incelenerek son şekli verilen ÇED Raporu, halkın görüş ve önerilerini almak üzere, Bakanlık ve/veya Valilik tarafından askıda ilan ve internet aracılığı ile on (10) takvim günü görüşe açılır” ifadesi kapsamında, ÇED Raporu halkın görüşüne açılacaktır” denildi.

Proje kapsamında, mevcut durumdaki 9 adet her biri 200 m3 kapasiteli yatay silindirik LPG depolama tanklarının kaldırılarak yerine 3 adet her biri 3000 m3 kapasiteli yatay silindirik LPG depolama tankı eklenmesi planlanıyor. Böylece tesisin toplam LPG depolama kapasitesi 64.150 m3’ten 71.350 m3’e çıkarılacak. Kapasite artışı projesiyle tesiste bulunacak LPG depolama tankı sayısı 20 adet olacak. Tesiste tüp dolum faaliyeti de gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın