Hatayspor, stadı devralıyor

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 25 bin kişilik yeni Hatay Stadyumu’nun yarın saat:10.30’da Atakaş Hatayspor’a törenle devredileceğini açıkladı. Stadın her şeyiyle hazır olduğunu, kiralama işleminin de tamamlandığını belirten Vali Doğan, yapılacak devir teslim töreni ve açılış prosedürünün de tamamlanmasıyla bordo beyazlı takımın yeni evindeki ilk maçında 3 Nisan’da Galatasaray’ı ağırlamak istediklerini ifade etti.

Stadın açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmasını beklediklerini de ifade eden Vali Doğan,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek haberi beklediklerini anlattı. Vali Doğan, Atakaş Hatayspor’un 15 Mayıs’a kadar antrenmanlarını Atatürk Stadı’nda yapmaya devam edeceğini, takımın sahadan ayrılmasının ardından yanındaki parkla birleştirilerek Millet Parkı yapımına başlanacağını belirtti.

 Vali Doğan, Hatay Stadı’nı da kapsayacak şekilde bölgede yapılması planlanan spor tesislerinin tamamına Atatürk Spor Kompleksi adının verilmesini planladıklarını da ifade ederek, “Sponsor anlaşması ve statla ilgili Atatürk adının silinmesiyle ilgili yanlış anlaşılma oldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adının silinmesine asla müsaade etmeyiz. Bu nedenle takımın adı Atakaş Hataysor olarak değiştirildi. Dediğim alanın adının tamamının adının Atatürk Spor Kompleksi olması iradesi var” dedi.

Bir cevap yazın