Belen’deki hatıra ormanı vatanın önemini anlatacak!

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türk-İş’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Belen’de oluşturduğu ‘Şehit Korgeneral Osman Erbaş ve Türk-İş Kadın İşçiler’ Hatıra ormanında ağaç dikti.

Hatay Havalimanı’nda Vali Rahmi Doğan ve Hatay Milletvekilleri tarafından karşılanan Bakan Selçuk, ilk olarak Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Belen’de geçen yıl yanan ormanlık bölgede TÜRK-İŞ Sendikası tarafından oluşturulan hatıra ormanı alanında gerçekleşen Fidan Dikim etkinliğine katılan Bakan Selçuk’a Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan, Milletvekilleri ve protokol üyeleri, TÜRK-İŞ Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay ve sendika temsilcileri, kadın işçiler, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bitlis’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayarak düşen helikopterde şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dilerken, ” Türk-İş yönetimi çok doğru ve yerinde bir kararla bu hatıra ormanının kazada şehit olan kahraman askerlerimize ve komutanımız Osman Erbaş’ın adına ithaf etmeye karar verdi. Ben bu alınan karar için de bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah bu orman ve burada yetişecek ağaçlar bize vatanımızın önemini anlatacak, her daim bize nefes olacaklar ve kahramanlarımızın emekleriyle ilmek ilmek dokunan bu vatanımızın önemini bir kez daha bizlere hatırlatacaklar” dedi.

Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Hatay Valisi Rahmi Doğan, “Kadınlarımız baş tacı, anamız, bacımız. Hayatımızın her noktasında bize yol gösteren, yanımızda bizimle birlikte yürüyen, kahrımızı çeken, dertlerimizle dertlenen analarımıza, bacılarımıza, eşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Geçen yıl kentin farklı yerlerinde 3 büyük orman yangını çıktığını anımsatan Doğan, bu yangınlara tüm imkanlarıyla müdahale ettiklerini vurguladı.

Doğan, yanan alanlarda fidanları toprakla buluşturduklarını dile getirerek, “Gerek sivil toplum kuruluşları gerek futbol kulüplerimiz gerekse de insanlarımız yanan ormanları fidanla tekrar toprakla buluşturmak için büyük gayret gösterdiler. Kampanyalar düzenlendi. Programlar yapıldı. Fidan gönderildi, bu fidanları toprakla buluşturduk. Bugün de Türk-İş’in önderliğinde arkadaşlarımız geldiler. Bazı fidanları toprakla buluşturacağız. İnşallah bunlar yeşerecek. Toprağımıza, havamıza, suyumuza katkıda bulunacak.”

“Nerde lazımsak, oradayız”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygun gördüğü yerde “kadınlar ormanı” oluşturduklarını anımsatarak bu yılki ormanı şehitler anısına yapacaklarını vurguladı.

Ergün Atalay, Türk-İş’in ihtiyaç duyulan yerlerde olmaya devam ettiğini söyleyen Atalay, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek “Herkes şiddet dilini kullanmadan, hakaret etmeden bu ülkede her şeyi istediği gibi söylesin ama milli meselelerde beraber olmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın