Milletvekili Kaşıkçı, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kendisinin de aralarında olduğu 8 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili Meclis Başkanlığına sunulan fezlekeyle ilgili açıklama yaptı.

Dokunulmazlığının kaldırılması için, kendisinin TBMM’ye dilekçeyle başvuru yaptığını ve bu kararının emsal teşkil ederek mecliste fezlekesi olan tüm milletvekillerinin de başvuru yapıp yargılanmasının yapılmasını beklediğini söyleyen Kaşıkçı, dokunulmazlığının kalkması için genel kurula gelecek olan karara da ‘EVET’ oyu kullanacağını ifade etti.

Hakkındaki fezlekenin, 2010 yılında Dörtyol’da bölücü terör örgütü PKK tarafından 4 polisin şehit edilmesi sonrası ilçede yaşanan olayların başsorumlusu olarak gösterilmesi dolayısıyla hazırlandığını söyleyen MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, şu açıklamayı yaptı; “TBMM’ye fezlekesi gelen 8 milletvekilinden biri de benim. Fezlekenin geldiğini dün TBMM başkanlığından öğrendim. Yargılama konusunu sizlerle paylaşmak isterim; 2010 yılında Hatay’da Ülkü Ocakları İl Başkanlığım sırasında Dörtyol’da bölücü terör örgütü PKK tarafından şehir merkezinde 4 polisimiz şehit edildi. Bunun üzerine Dörtyol’da vatandaşımızın öfkesinin kabarması sonucu 2 gün süren bir takım olaylar yaşandı. HDP İlçe Binasının yakılması ve HDP’li milletvekillerinin Dörtyol’a gelmemesi için düzenlenen gösteriler gibi. Bu 2 günlük sürecin üzerinden bir ay geçtikten sonra, yasa dışı yollarla bugün daha iyi anlıyoruz ki ; FETÖ’nün yargıdaki ve emniyetteki kolları vasıtasıyla elde edilen ses kayıtları ve bir  gizli tanık marifetiyle Dörtyol’da yaşanan bütün olayların sorumlusu ben gösterildim. O dönem FETÖ’nün tetikçiliğini yapan bazı gazeteler bizi gündemden düşürmedi. Amaç; ülkücü camiayı yıpratma hareketiydi. Yargılama süreci başladı. Ülkücü camiayı itibar suikastı halini alan algı yönetimi neticesinde açılan bu dava FETÖ tarafından imar edilen delilerin yetersiz kalması ve delilerin elde edilememesi nedeniyle yıllarca sürüncemede kalmış, 2018 yılında milletvekili seçilmemden 3 ay sonra yargılama tamamlanmadan şahsım hakkında ayırma ve durdurma kararı verildi. Bu nedenle FETÖ düzmecesiyle organize edilen bir davanın fezlekesi TBMM’ye ulaştı. Şahsımı ve mensubu olduğum camiayı sahte delillerle hedef alan bir FETÖ kumpası nedeniyle ve devam eden yargılama çerçevesinde yıllar sonra hakkımda bU fezleke düzenlenmiş olup, yüce Meclisten biran önce dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep etmekteyim.”

Bir cevap yazın